Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Asociația Kolping Moldova - 25 de ani pe drumul responsabilizării laicilor

Sâmbătă, 28 octombrie 2017, la Oituz, a avut loc adunarea generală a asociației Kolping Moldova și aniversarea celor 25 de ani în Dieceza de Iași. Evenimentele au fost legate într-o frumoasă simbolistică cu ziua de 27 octombrie când am cinstit beatificarea celui care a pus bazele implicării și asocierii laicilor, fericitul Adolph Kolping, beatificat de papa Ioan Paul al II-lea în ziua de 27 octombrie 1991.

Întâlnirea de la Oituz a fost importantă pentru asociația noastră diecezană, deoarece am sărbătorit cei 25 de ani parcurși împreună, 25 de ani în care fiecare, în mod voluntar, a reușit să dea valoare propriei persoane și celorlalți prin disponibilitate și implicare. Un moment emoționant a fost când părintele Ștefan Ciubotaru a propus și condus un moment de rugăciune pentru părintele Alfred Weiss (1937-2017), cel care a pus piatra de temelie și a ajutat la construirea asociației regionale.

Fiecare asociație locală a prezentat activitățile desfășurate în acest an, moment care a reprezentat o oportunitate de a împărtăși experiențe și de a genera idei pentru acțiunile viitoare. În cadrul acestei adunări s-au făcut alegerile pentru conducerea asociației care a primit un mandate pentru următorii patru ani, ajungându-se la următoarea componență: praeses - pr. Ștefan Ciubotaru (FK Bîrlad), președinte - Monica Benedic (FK Ploscuțeni), vicepreședinte - Monica Fichioș (FK Oituz), lider pentru tineret - Cristina Nicu (FK Ploscuțeni).

Sărbătoarea a continuat cu sfânta Liturghie aniversară la care a fost prezent Preasfințitul Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, căruia îi mulțumim pentru sprijin și pentru cuvintele încurajatoare, de asemenea, părintele Egidiu Condac, reprezentând asociația Caritas Iași, care a reușit să conștientizeze în noi importanța "mandatului" pe care ni l-am asumat alegând drumul început de fericitului Adolph Kolping. Am avut aproape prieteni dragi: redactorii de la Radio Maria, Bacău, reprezentanți ai Acțiunii Catolice care ne-au încurajat și au deschis ușa colaborării. O altă prezență importantă a fost domnul Marius Gheorghiță, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, prieten al asociației din Oituz și susținător al acțiunilor desfășurate la nivel regional. Mulțumim tuturor pentru prietenia dovedită! Suntem recunoscători și părintelui Bernardin Farțade, paroh în comunitatea din Oituz, care ne este alături în întâlnirile și acțiunile noastre.

Seara s-a încheiat la Centrul Educațional Kolping din Oituz unde, împreună, am revăzut momente frumoase din cei 25 de ani de activitate, s-au ținut discursuri și s-au primit cadouri care vor păstra viu în sufletele noastre scopul asociației și rolul nostru în Biserică și în societate.

Mult succes tuturor! Domnul să ne lumineze inimile și sa așeze în noi drumul pe care îl avem de parcurs împreună! La mulți ani, Kolping Moldova!

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 octombrie: Oituz: Asociația Kolping Moldova - 25 de ani pe drumul responsabilizării laicilor


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat