Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciofliceni: Adunarea generală CSMR-CRSM

Între 23 și 27 octombrie 2017, mănăstirea carmeliților desculți din Ciofliceni a găzduit cea de-a V-a Adunare Generală comună a Conferințelor Superioarelor și Superiorilor Majori din România (CSMR-CRSM).

Anul acesta a fost inaugurat un nou trieniu tematic, "Tinerețe fără bătrânețe spirituală și viață fără de moarte: de la vis la alegere întrupată", ca pregătire a Sinodului Episcopilor din 2018. Prima etapă din acest trieniu l-a constituit discernământul comun al persoanelor consacrate și al tinerilor din România la nivel vocațional și misionar. Cele trei zile au aprofundat acest subiect începând cu un moment de formare pe tema discernământului biblic și vocațional, continuând cu vizitarea a opt proiecte apostolice din zona București, și culminând cu ascultarea mărturiilor a cinci tineri angajați în răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu.

Trăsătura dominantă a acestei întâlniri a fost aceea a bucuriei de a fi persoane consacrate pentru alții, bucuria de a împărtăși între noi identitatea noastră, și de a asculta pe tineri și a transmite împreună mai departe vestea cea bună. Totodată s-a subliniat importanța de a asculta înainte de a predica, de a iubi înainte de a corecta și de a trăi înainte de a pretinde altora cum să trăiască. Avem nevoie să ne apropiem mai mult de tineri, să-i acceptăm așa cum sunt, să ne deschidem inimile și casele noastre în întâmpinarea lor.

Putem spune că la această adunare am redescoperit importanța mărturiei. Așa cum am fost mișcați de mărturia tinerilor, suntem totodată impulsionați să mărturisim mai mult cu viețile noastre, prin mai puține cuvinte și cu mai multă coerență, transparență și spirit de colaborare. Misiunea noastră nu este doar să îi evanghelizăm pe tineri, dar să evanghelizăm împreună cu ei.

Acest drum va fi continuat la următoarea AG prin tema "profeției" și între timp sperăm să participăm la ÎNTC (iulie 2018 - Satu-Mare), bucurându-ne cu ei, rugându-ne cu ei și construind cu ei Împărăția lui Dumnezeu.

Pr. Claudiu Eva, SVD

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-27 octombrie: Ciofliceni: Adunarea generală CSMR-CRSM

* * *

Conferința Superiorilor Majori
ai Institutelor de Viață Consacrată
și ai Societăților de Viață Apostolică din România

Str. Ștefan cel Mare, 268B, 611040-Roman, Neamț
E-mail: csmrsecretariat@gmail.com
Tel. 0745/116386


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat