Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Acțiunea Catolică în sărbătoare!

În perioada 20-21 octombrie 2017, membrii Acțiunii Catolice din Parohia Tămășeni s-au unit cu ceilalți membrii ai Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași în sărbătorirea jubileului de 25 de ani de prezență și activitate în dieceza noastră. Această sărbătoare a fost marcată prin participarea la evenimentele organizate cu acest prilej la Iași, dar și prin sărbătorirea, în cadrul sfintei Liturghii, a sfântului Ioan Paul al II-lea, patronul Acțiunii Catolice din România.

"Cu recunoștință spre noi orizonturi", acesta a fost motoul sărbătorii jubiliare.

Un elogiu de mulțumire și recunoștință în memoria celor 25 de prezență activă și implicare coresponsabilă a laicilor, cu discursuri emoționante a celor care prezidează actual și a celor care au dus "greul" formării acestei asociații, cu mărturii și trăiri unice, dar nu în ultimul rând cu binecuvântarea și mulțumirea episcopului nostru Petru Gherghel, care încă de la început a crezut în AC, a susținut și încurajat formarea acestei asociații în dieceza noastră, așa au început zilele noastre de sărbătoare.

La simpozionul de deschidere, au fost prezenți doi reprezentanți ai parohiei noastre. Asistentul spiritual, părintele Virgil Demșa, și președinta parohială a Acțiunii Catolice, doamne Simona Enășoaie. A doua zi, toți cei care au reușit și dorit să meargă au fost invitați și așteptați cu mare bucurie la sărbătoare. Însoțiți de părintele Claudiu Neculăeși, asistentul spiritual parohial, cu un număr frumos de acționari, 35 de copii, 19 tineri și 11 adulți am pornit cu mult entuziasm, în alai de sărbătoare, într-o atmosferă de rugăciune, cânt și voie bună spre marea familie A.C., pentru a trăi împreună sărbătoarea Jubileului.

Au participat la această sărbătoare cei doi episcopi ai diecezei noastre, dar și delegații naționale și internaționale care colaborează, susțin și promovează Acțiunea Catolică. din România.

Centrul sărbătorii l-a constituit celebrarea euharistică, prezidată de episcopii noștri, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, asistentul spiritual general, părintele Roca Felix, și toți asistenții spirituali veniți cu grupurile parohiale.

În cuvântul de învățătură, rostit de părintele Felix, dar și în saluturile celorlalți invitați de seamă am putut învăță că Acțiunea Catolică e un dar și o misiune la care noi am fost chemați să trăim cu responsabilitate în comunitățile noastre, să fim mesageri plini de speranță și bucurie, să fim exemple de trăire autentică a credinței, moderatori de pace, să ne încurajăm unii pe alții, să ne implicăm în societate spre binele comun, să colaborăm cu păstorii noștri și împreună, să aducem mulțumire și recunoștință Domnului pentru toate reușitele noastre.

Cu binecuvântarea și îndemnul de a merge încrezători înainte, al Preasfințitului Petru Gherghel, sărbătoarea a continuat cu un program artistic.

Sărbătoarea a continuat și a treia zi, când l-am sărbătorit pe sfântul Ioan Paul al II-lea, patronul Acțiunii Catolice din România. Împreună cu preoții noștri, cu întreaga comunitate, am marcat această sărbătoare cu o prezență numeroasă a membrilor Acțiunii Catolice din comunitatea noastră. Ne-am rugat împreună sfântul Rozariul, participând activ în înfrumusețarea sfintei Liturghii, în cadrul căreia părintele Claudiu ne-a amintit că suntem chemați a fi misionari în comunitatea noastră care are nevoie de avântul, curajul și disponibilitatea noastră, că trebuie să fim exemple de slujire în folosul aproapelui și al comunității...

Am trăit momente frumoase, pline de har! Membrii Acțiunii Catolice din comunitatea noastră se străduiesc să fie o prezență activă și vizibilă, dornică de a colabora frumos între ei și cu pastorii lor. Parafrazându-l pe sfântul Ioan Paul al II-lea: avem în față idealul nostru și trebuie să facem ca Acțiunea Catolică să fie: "mai vie, mai puternică și mai frumoasă!".

La mulți ani, Acțiunea Catolică!

Simona Enășoaie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-21 octombrie: Tămășeni: Acțiunea Catolică în sărbătoare!


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat