Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rumors despre sănătatea lui Ratzinger dezmințite de o fotografie de pe Twitter

De Iacopo Scaramuzzi

Foarte slăbit, incapabil să celebreze Liturghie, ba chiar la capătul vieții... Rumors neîntemeiate cu privire la sănătatea papei emerit Joseph Ratzinger s-au urmărit în mod carstic, de câtva timp, fără a depăși pragul de alertă a Vaticanului. De altfel, împletindu-se cu o altă internare în casa Ratzinger, aceea a secretarului personal al lui Benedict al XVI-lea, care a petrecut câteva zile la Policlinica Gemelli, în urmă cu câteva săptămâni, în realitate pentru simple controale la auz. Celui care l-a văzut chiar recent pe Joseph Ratzinger, 90 de ani în aprilie, i-a apărut, nu numai foarte lucid, ci un om cu ridurile vârstei - un pic nesigur, niște probleme de vedere - dar nimic mai mult.

Și totuși vocile despre o presupusă slăbire rapidă a sa au continuat să se audă discret înlăuntrul și în afara zidurilor Leonine. Până când o frază rostită în urmă cu ceva timp într-un interviu de secretarul său personal a revenit, deformată, în circulație, și în social network de limba engleză. Așa încât să-l inducă pe însuși Gänswein, într-o notă trimisă la câteva redacții anglofone (Catholic Herald, Catholic News Agency), pentru a dezminți ca "pură invenție" fraza incriminată ("Este ca o lumânare care, lent și senin, se stinge, așa cum ni se întâmplă multora dintre noi. Este senin, în pace cu Dumnezeu, cu el însuși și cu lumea. Nu mai poate merge fără ajutor și nu mai poate celebra Liturghia"). "Am primit în ultimele două zile multe mesaje care fac referință la această frază și oamenii sunt preocupați", a mai spus prefectul Casei Pontificale. "Este falsă și greșită, aș vrea să știu cine este autorul".

Papa emerit, a mai spus Gänswein, a primit săptămâna trecută o vizită a fratelui, monseniorul Georg Ratzinger, și "s-au simțit bine". O dezmințire după care a urmat, aseară, un tweet al directorului Sălii de Presă a Vaticanului, Greg Burke, care a publicat o fotografie a papei emerit care, în picioare, ține de mână două surori, două dintre numeroșii oaspeți care, aproape zilnic, îl vizitează în Grădinile Vaticane. Didascalia fotografiei: "Papa emerit, astăzi după amiază la 5".

(După Vatican Insider, 19 octombrie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat