Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Liturghia de învestire a noului paroh

Ziua de duminică, 17 septembrie 2017, nu a fost o duminică obișnuită pentru Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești. Părintele Ion Ciuraru, secondat de numeroși confrați preoți, în frunte cu părintele vicar provincial, Adrian Sorin Giurgi, delegat din partea Preasfințitului Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, a inaugurat noua sa misiune în calitate de paroh al comunității parohiale din Hălăucești.

Simbolurile misiunii de paroh, crucea, cheia și Sfânta Scriptură, pe care părintele delegat le-a dăruit noului paroh, traduse în limbaj teologic prin imitarea lui Isus Cristos care vine să mântuiască, să păstorească și să predice vestea cea bună, au scos în evidență frumusețea, noblețea și responsabilitatea misiunii părintelui paroh în mijlocul credincioșilor.

În cadrul prezentării liniilor directoare ale proiectului pastoral, împărtășită și de întreaga comunitate conventuală, în ziua în care Ordinul Franciscan celebrează sărbătoarea Stigmatelor Sfântului Francisc, noul părinte paroh a individualizat, în câteva cuvinte, prioritățile activității sale viitoare, spre binele spiritual al credincioșilor: consolidarea valorilor familiei, educarea conștiinței copiilor, a adolescenților și a tinerilor, asistența persoanelor de vârstă a treia și grija atentă a celor bolnavi, având ca bază de inspirație exemplul Seraficului nostru Părinte Francisc.

Conventul nostru din Hălăucești l-a asigurat pe noul părinte paroh de respectul, stima, încrederea și rugăciunea fraternă stăruitoare în vederea unei misiuni responsabile, fascinantă și plină de împliniri.

Pr. Bernadin Duma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 septembrie: Hălăucești: Liturghia de învestire a noului paroh


 

lecturi: 42.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat