Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Încheierea cursurilor pentru logodnici

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, la sediul Oficiului pentru Pastorația Familiei, din cadrul Episcopiei de Iași, a avut loc cursul pentru logodnici pentru cele trei perechi de tineri înscrise.

Programul a cuprins o lecție de motivare în vederea reușitei în viața de familie, prezentarea fundamentelor antropologice ale căsătoriei, precum și detalierea metodei Billings, în vederea reglementării naturale a nașterilor.

"După un astfel de curs nu ai cum să nu redimensionezi tot ceea ce știai despre căsătorie, să te repoziționezi, de data aceasta cu mai multă maturitate, cu uimirea că se poate și mai bine și cu perplexitatea că aveam impresia că le știam pe toate, dar am constat că eram atât de ignoranți" (Mihaela).

"M-a frapat debordarea în a prezenta lucrurile. Atât de multe realități prezentate într-un timp atât de scurt, un fel de «blitz», un «waw», câte mai erau de știut și noi..." (Cornel).

Cursul a răspuns exigențelor papei Francisc, cât privește pregătirea umană a tinerilor pentru căsătorie și este o completare a cursului de pregătire religioasă pe care preoții îl fac la nivel de fiecare parohie.

În perioada 21 ianuarie - 9 septembrie 2017, cursul pentru logodnici s-a desfășurat de șaptesprezece ori, în zece locații și au participat 89 de perechi de tineri. Au fost și locații în care nu s-a prezentat nimeni!

Ceea ce ne-am propus prin scrisoarea care a însoțit prezentarea acestor cursuri, și anume: "Nu putem să știm totul, pentru că nimeni nu a știut vreodată totul, ci, cu umilință, totul se învață: învățăm să-l cunoaștem pe celălalt în unicitatea și diversitatea lui, învățăm ce înseamnă a conviețui cu adevărat în doi și apoi în mai mulți, învățăm să-l acceptăm pe celălalt cu darurile și defectele pe care le are, învățăm care este locul lui Dumnezeu în relația dintre soți, rolul Bisericii, al comunității parohiale, al preotului și al celorlalte familii din comunitate, învățăm ce înseamnă să construiești și să întreții o casă, cum se prepară mâncarea, cum se spală rufele, cum se cresc copii, cum se suferă, cum se moare, cum se plânge persoana dragă etc. Omul este chemat mereu să învețe!"

După cele șaptesprezece întâlniri, echipa de specialiști nu poate decât să mulțumească tinerilor prezenți, preoților care i-au orientat, dorindu-le binele, spre aceste cursuri, ca și preoților care au pus la dispoziție logistica necesară.

Mulțumim lui Dumnezeu care a dorit familia, episcopilor care o încurajează, preoților care o impulsionează și ne înscriem deja în așteptarea altor provocări care vor veni odată cu noul an calendaristic.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat