Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza (Spania): La revedere, părinte Ionel, și bun venit, părinte Ovidiu-Gabriel!

După șapte ani de slujire la Zaragoza, părintele paroh Ionel Jicmon a fost transferat în alta parohie. Toți credincioșii din comunitatea română din Zaragoza au dorit să fie alături de el la ultima sfântă Liturghie prezidată în comunitate, la 3 septembrie 2017, mulțumindu-i într-un mod special pentru toți acești ani petrecuți în cadrul comunității.

În timpul sfintei Liturghii s-a amintit de rolul pe care l-a avut părintele Ionel în comunitate.

La oferirea darurilor credincioșii au prezentat pâinea și vinul, dar și semnele deosebite ale preoției: stola și crucea.

La sfârșitul sfintei Liturghii, unul din membrii consiliului parohial a dat citire la istoricul activității depuse de pr. Ionel. A amintit de momentul sosirii lui; de modul cum a trebuit să se schimbe biserica unde se celebra, despre sărbătoarea Pilar-ului care an de an s-a îmbogățit cu tot mai mulți participanți, implicarea lui în formarea grupului de tineri, celebrările atât de reușite de la prima Împărtășanie și Mir, predicile care ajungeau la suflet, vizita mai multor preoți și episcopi din țara noastră, iar anul acesta punctul culminant fiind reuniunea colegilor Sfinției Sale în comunitatea noastră.

Toți cei din biserică, cu lacrimi în ochi, i-au mulțumit pentru dăruirea și răbdarea sa. Iar la urma, Sfinția Sa ne-a încurajat și ne-a promis că ne va vizita ori de cate ori îi va fi posibil, mai ales că parohia sa e foarte aproape de noi.

Deși pentru comunitatea noastră era o zi tristă, bucuria a răsărit în sufletele noastre deoarece ne-a fost prezentat noul paroh, pr. Ovidiu-Gabriel Bejenaru, care a doua zi împlinea frumoasa vârstă de 30 de ani.

Tânăr și dornic să înceapă activitatea sa cu curaj în mijlocul comunității, ne-a asigurat că își va da toată silința pentru ca această comunitate să meargă înainte și să se dezvolte din zi în zi.

După Liturghie, toți am coborât la subsolul bisericii și i-am urat "La mulți ani", să aibă o misiune ușoară și plină de reușite și i-am promis că-l vom susține cu rugăciunile noastre și în tot ce Sfinția Sa are nevoie.

Domnul să vă lumineze, părinte, și să vă dea putere în această comunitate, ca să aduceți între noi mai multă iubire și unitate!

Comunitatea catolică română din Zaragoza

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 septembrie: Zaragoza (Spania): La revedere, părinte Ionel, și bun venit, părinte Ovidiu-Gabriel!


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat