Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Videomesaj al Sfântului Părinte Francisc cu ocazia călătoriei apostolice în Columbia (6-11 septembrie 2017)

Iubit popor din Columbia, peste câteva zile voi vizita țara voastră. Voi veni ca pelerin de speranță și de pace, pentru a celebra cu voi credința în Domnul nostru precum și pentru a învăța de la caritatea voastră și de la perseverența voastră în căutarea păcii și a armoniei.

Îi salut cordial și le mulțumesc domnului președinte și episcopilor din Conferința Episcopală pentru invitația de a vizita Columbia. Mulțumesc și fiecăruia dintre voi care mă primește în țara voastră și în inima sa. Știu că ați lucrat - și ați lucrat mulți - pentru a pregăti această întâlnire. Mulțumirile mele se îndreaptă spre toți cei care au colaborat și continuă să facă asta pentru ca ea să devină o realitate.

"Să facem primul pas" este motoul acestei călătorii. El ne amintește că avem nevoie mereu să facem un prim pas pentru orice activitate și proiect. El ne determină și să fim primii care iubim, care construim punți, care creăm fraternitatea. A face primul pas ne încurajează să ieșim pentru a merge în întâmpinarea celuilalt, să întindem mâna și să schimbăm unul cu altul semnul păcii. Pacea este ceea ce Columbia caută și pentru obținerea căreia lucrează de mult timp. O pace stabilă, durabilă, pentru ca să ne putem vedea și să ne putem trata ca frați, nu ca dușmani. Pacea ne amintește că toți suntem fii ai aceluiași Tată care ne iubește și ne întărește. Sunt onorat să vizitez această țară bogată în istorie, cultură, credință, bărbați și femei care au lucrat cu determinare și perseverență pentru a o face un loc în care domnește armonia și fraternitatea, în care Evanghelia este cunoscută și iubită, unde a spune frate și soră nu este un semn straniu, ci o adevărată comoară de protejat și de apărat. Lumea de astăzi are nevoie de consilieri de pace și de dialog. Și Biserica este chemată la această îndatorire, pentru a promova reconcilierea cu Domnul și cu frații, dar și reconcilierea cu ambientul care este o creație a lui Dumnezeu și pe care îl exploatăm în mod sălbatic.

Fie ca această vizită să fie ca o îmbrățișare fraternă pentru fiecare dintre voi și ca să se simtă mângâierea și duioșia Domnului.

Iubiți frați și surori columbieni, doresc să trăiesc aceste zile cu voi cu suflet bucuros, cu recunoștință față de Domnul. Vă îmbrățișez cu afect și cer Domnului să vă binecuvânteze, să ocrotească țara voastră și să-i dăruiască pacea. Și cer Mamei noastre, Fecioara Sfântă, să aibă grijă de voi. Și nu uitați să vă rugați pentru mine. Mulțumesc și pe curând!

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu

* * *

Videomesajul publicat de Centrul de Televiziune al Vaticanului:


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat