Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bucuria de a fi împreună - zile de formare și recreere pentru personalul Centrului Diecezan Caritas Iași

În perioada 1-3 septembrie 2017, personalul Centrului Diecezan Caritas Iași a avut bucuria de a participa la o sesiune de formare pentru specialiști, dar și câteva zile de recreere într-un cadru deosebit, cu sprijinul familiei Ioan și Elena Zaremba, la Voievodeasa, județul Suceava.

Participarea la aceste zile a fost un prilej de a ne întâlni cu toți membrii echipei Centrului Diecezan Caritas Iași din cadrul celor cinci programe: Servicii de Îngrijire la Domiciliu, Centrul de Resurse pentru Familii, Centrul de Plasament "Sfântul Iosif", Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco", Programul de intervenții în situații de urgență și calamități naturale.

Personalul Centrului Diecezan Caritas Iași activează în județele Iași, Suceava, Vaslui, Bacău și Neamț astfel că a fost un prilej de bucurie faptul că în acest timp am reușit să fim împreună și să împărtășim din experiențele, realizările și împlinirile activităților implementate de fiecare echipă la nivel local.

Vineri, 1 septembrie, împreună cu părintele Egidiu Condac, directorul general al Centrului Diecezan Caritas Iași, am participat la o sesiune de cunoaștere și formare. Au fost prezenți peste 50 de membrii ai echipelor Caritas și împreună am descoperit bucuria de a face parte dintr-o organizație diecezană dar și de a împărtăși același ideal: acela de a fi aproape de cei în nevoie.

În fiecare zi am avut ocazia de a participa la sfânta Litughie, la biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Voievodeasa. Îi mulțumim părintelui paroh Eduard Ferenț pentru disponibilitatea de a ne însoți în aceste zile dar și pentru bunăvoința de a împărtăși cu noi istoria acestei localități.

Îi mulțumim Monseniorului Grigore Duma, care a fost alături de noi în prima zi. Monseniorul Grigore Duma ocupă un loc special în istoria Caritasului Iași. Biografia sa profesională ca și personalitatea sa umană au un caracter cu totul deosebit. Sfinția sa a condus Caritasul într-o perioadă de tranziție, după un timp în care organizația a luat ființă și s-a consolidat. Deși a preluat funcția de director după nouă ani de la înființarea de facto a Centrului Diecezan (aprilie 1990) Monseniorul Grigore nu era un străin. El se numără printre membrii fondatori care au fost alături de păstorul diecezei în inițiativa de a relansa activitatea caritativă a Bisericii.

Întreaga echipă avut ocazia de a vizita și câteva obiective turistice: Mănăstirea Sucevița și Traseul montan Transrarău. A fost un prilej de a descoperi specificul zonei, dar și de cunoaștere și coeziune a echipei.

Mulțumim familiei Ioan și Elena Zaremba care au făcut posibilă șederea noastră la Voievodeasa, jud. Suceava. Aceste zile au fost pentru noi un prilej de bucurie și ne-au oferit posibilitatea de a ne reîncărca bateriile pentru activitatea noastră de zi cu zi.

Antonina Dogariu
coordonator diecezan al Programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1-3 septembrie: Bucuria de a fi împreună - zile de formare și recreere pentru personalul Centrului Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat