Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campania "40 de zile pentru viață", la deschidere

Evenimentul de lansare a campaniei "40 de zile pentru viață", care a avut loc în seara de marți, 26 septembrie 2017, la Hotel Unirea, a adus împreună iubitori de viață din orașul Iași pentru a porni din nou prin veghe și rugăciune în spațiul public pentru apărarea celui mai frumos dar primit de la Dumnezeu: viața însăși.

Invitatul special al serii a fost prof. dr. Alois Gherguț, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației a Universității "Al.I. Cuza" din Iași. El a vorbit tuturor celor prezenți despre consecințele drastice pe care le implică avortul asupra aspectelor demografice ale României. I-a felicitat pe toți cei prezenți pentru curajul și demnitatea cu care apără acest drept al celor nenăscuți și și-a manifestat încântarea și susținerea deplină a acestei inițiative. Discursul său este disponibil în format video pe pagina de facebook a campaniei: 40 de Zile pentru Viață Iași.

Raluca Cocuț, coordonatorul campaniei de la Iași, a prezentat istoricul acestei inițiative, precum și misiunea ei de apărare a vieții, reînnoind, totodată, invitația de a fi prezenți în stradă.

Tânăra Clara Lupașcu a făcut să vibreze inimile celor prezenți cu armonioasele acorduri de violoncel.

Seara s-a încheiat cu aprinderea lumânărilor și o rugăciune făcută împreună la locul unde, începând din dimineața zilei de 27 septembrie, timp de 40 de zile, 12 ore pe zi, voluntari de diferite confesiuni religioase se vor alătura în lupta pentru viață.

* * *

Ce este această campanie?

Campania 40 de zile pentru viață își propune să sensibilizeze societatea în privința dramei avortului. Creștinii din diferite confesiuni, invitați în cadrul campaniei să susțină lupta pentru viață, au posibilitatea să se implice prin intermediul celor trei piloni principali: privegherea pașnică, mobilizarea comunității, rugăciunea și postul. Privegherea în stradă are loc pe Bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt, la "Cub", în perioada 27 septembrie - 5 noiembrie 2017, în intervalul orar 7.00-19.00.

În ce constă această campanie?

Campania 40 de zile pentru viață nu este o campanie agresivă și nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenței în stradă este de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune. În perioada 27 septembrie - 5 noiembrie vor fi puse la dispoziție, 12 ore/zi (7.00-19.00), pancarte cu mesaje pro-viață, materiale informative și îndrumare către modalitățile de intervenție pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate. Ajutorul pe care organizatorii de la Iași îl pun la dispoziție constă în consultații și ecografii gratuite în cadrul clinicii Providența, consiliere psihologică, prenatală și postnatală, maternală și juridică pentru mame și ajutor financiar pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.

De ce această campanie?

Inițiativa 40 de zile pentru viață vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen îngrijorător în ultimii ani. Misiunea campaniei este de a mobiliza confesiunile creștine, într-un spirit de unitate, timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și a minților dinspre o cultură a morții înspre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor.

Cum pot participa la această campanie?

În primul rând, fiecare persoană care dorește să apere viața este invitată să participe la privegherea din stradă înscriindu-se în prealabil la adresa http://40.proviata.ro/, pe aplicația pentru mobil 40 Days for Life App sau la numărul de telefon 0768.231.388. Privegherea în stradă presupune rugăciune în tăcere pentru apărarea vieții. Recomandarea este de a lua în considerare prezența cel puțin pentru o oră. Sunt așteptați tinerii, adulții și familiile.

Persoanele care nu reușesc să fie prezente la privegherea din stradă sunt îndemnate să susțină campania cu rugăciunea personală.

În perioada 27 septembrie - 5 noiembrie la rugăciunea credincioșilor de la sfintele Liturghii din întreaga dieceză se pot proclama intenții pentru apărarea vieții. Textele pot fi descărcate de aici.

Comunitățile parohiale și comunitățile congregațiilor călugărești sunt invitate să se roage pentru apărarea vieții propunând momente de rugăciune comună.

Echipa "40 de zile pentru viață"

* * *

Campania "40 de zile pentru viață" 2017

Intenții zilnice

Marți, 26 septembrie - Ziua pregătitoare: Pentru ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se reverse asupra tuturor celor care participă la campania 40 de zile pentru viață ce se va desfășura în următoarea perioadă.

Miercuri, 27 septembrie - Ziua 1: Pentru ca în timpul campaniei 40 de zile pentru viață să invocăm milostivirea lui Dumnezeu și harul Său asupra tuturor celor implicați în păcatul avortului.

Joi, 28 septembrie - Ziua 2: Pentru ca păstorii Bisericii să nu fie distrași de la prioritatea de a lupta pentru viața umană.

Vineri, 29 septembrie - Ziua 3: Pentru ca fiecare dintre noi să ne deschidem la chemarea lui Dumnezeu de a ocroti viața.

Sâmbătă, 30 septembrie - Ziua 4: Pentru ca taina întrupării Fiului lui Dumnezeu să mărească zelul nostru pentru apărarea vieții.

Duminică, 1 octombrie - Ziua 5: Pentru ca gândul la întâlnirea finală cu Dumnezeu să îndrume gândurile, prioritățile și deciziile noastre, aici, pe pământ.

Luni, 2 octombrie - Ziua 6: Pentru ca toți oamenii, descoperind efemeritatea vieții, să o aprecieze mai profund.

Marți, 3 octombrie - Ziua 7: Pentru ca noi toți să fim înflăcărați de zel pentru salvarea celor săraci și pentru eliberarea celor prigoniți.

Miercuri, 4 octombrie - Ziua 8: Pentru ca spiritul și exemplul Bunului Samaritean să umple inimile și conștiințele tuturor concetățenilor noștri.

Joi, 5 octombrie - Ziua 9: Pentru ca fiecare dintre noi să contribuim la apărarea vieții, conștienți că îl slujim pe Dumnezeu cel Viu.

Vineri, 6 octombrie - Ziua 10: Pentru ca toate persoanele ce lucrează în centrele locale de ajutor pentru femei aflate în criză de sarcină să fie întărite în misiunea lor.

Sâmbătă, 7 octombrie - Ziua 11: Pentru ca fiecare voluntar al campaniei 40 de zile pentru viață să fie un semn al prezenței lui Dumnezeu pentru toate persoanele care promovează avortul.

Duminică, 8 octombrie - Ziua 12: Pentru ca Regele acestui Univers, care a venit pe lume ca un prunc vulnerabil, să ne dea umilința necesară pentru a fi vindecați.

Luni, 9 octombrie - Ziua 13: Pentru ca bărbații care se tem de responsabilitatea de a fi tată să găsească forța de a primi acest mare dar.

Marți, 10 octombrie - Ziua 14: Pentru ca toți cei care sunt implicați în industria avortului să fie tulburați în inimi cu privire la munca lor și să caute adevărul.

Miercuri, 11 octombrie - Ziua 15: Pentru ca fiecare dintre noi să fim tot mai conștienți că suntem responsabili pentru viețile fraților noștri.

Joi, 12 octombrie - Ziua 16: Pentru ca mamele care ajung în centrele de ajutor pe timp de criză de sarcină să găsească susținere și încurajare.

Vineri, 13 octombrie - Ziua 17: Pentru ca toți oamenii să înțeleagă că viața este darul lui Dumnezeu și numai El are drept asupra ei.

Sâmbătă, 14 octombrie - Ziua 18: Pentru ca în fiecare mamă și tată să crească bucuria de a fi părinte.

Duminică, 15 octombrie - Ziua 19: Pentru ca în comunitatea noastră să crească grija față de familiile care sunt în dificultate.

Luni, 16 octombrie - Ziua 20: Pentru a fi mai conștienți de impactul pe care avortul îl are asupra întregii societăți.

Marți, 17 octombrie - Ziua 21: Pentru ca toți cei care sunt implicați în apărarea vieții să găsească tărie în harul lui Dumnezeu.

Miercuri, 18 octombrie - Ziua 22: Pentru ca cei care consideră viața neînsemnată să conștientizeze faptul că fiecare viață este un dar minunat al lui Dumnezeu.

Joi, 19 octombrie - Ziua 23: Pentru ca să găsim puterea de a-i iubi pe cei care nu ne iubesc.

Vineri, 20 octombrie - Ziua 24: Pentru ca Dumnezeu să continue să binecuvânteze eforturile depuse în campania 40 de zile pentru viață, încrezându-ne în El pentru rezultatele sale.

Sâmbătă, 21 octombrie - Ziua 25: Pentru ca acele persoane care refuză să recunoască că viața umană îi aparține doar lui Dumnezeu să se convertească.

Duminică, 22 octombrie - Ziua 26: Pentru ca acele persoane care rătăcesc în întunericul descurajării să își redescopere menirea și să aibă curajul de a alege viața.

Luni, 23 octombrie - Ziua 27: Pentru ca fiecare gest al nostru de apărare a vieții să în trăim cu umilință.

Marți, 24 octombrie - Ziua 28: Pentru ca acele persoane care promovează o cultură a morții să se convertească și să se pună în slujba vieții.

Miercuri, 25 octombrie - Ziua 29: Pentru ca atunci când greșim împotriva vieții să avem curajul să îi cerem iertare lui Dumnezeu încrezându-ne în milostivirea Sa.

Joi, 26 octombrie - Ziua 30: Pentru ca persoanele care sunt ispitite să aleagă avortul să înțeleagă că viața este sacră.

Vineri, 27 octombrie - Ziua 31: Pentru ca toate cadrele medicale, în exercitarea misiunii lor, să descoperea lucrare minunată a lui Dumnezeu în fiecare persoană.

Sâmbătă, 28 octombrie - Ziua 32: Pentru ca în tot mai multe locuri să se dezvolte centre de ajutor pentru femeile aflate în criză de sarcină.

Duminică, 29 octombrie - Ziua 33: Pentru ca să fim recunoscători pentru darul vieții și să ne dedicăm slujirii aproapelui.

Luni, 30 octombrie - Ziua 34: Pentru ca fiecare persoană care este implicată în educație să insufle dragoste față de viață.

Marți, 31 octombrie - Ziua 35: Pentru ca mamele care au recurs la avortă să găsească mângâiere și tărie în iertarea lui Dumnezeu.

Miercuri, 1 noiembrie - Ziua 36: Pentru ca părinții să se deschidă harului lui Dumnezeu și să primească cu bucurie pe copii pe care Dumnezeu binevoiește să-i dăruiască.

Joi, 2 noiembrie - Ziua 37: Pentru ca fiecare dintre noi să luptăm împotriva egoismului și a comodității care închid inima față de darul vieții.

Vineri, 3 noiembrie - Ziua 38: Pentru ca toate persoanele care sunt implicate în campania 40 de zile pentru viață să manifeste milostivire și înțelegere față de ceilalți.

Sâmbătă, 4 noiembrie - Ziua 39: Pentru ca voluntarii implicați în campania 40 de zile pentru viață să ofere lui Dumnezeu jertfa lor și să se bucure de lucrarea lui Dumnezeu în ei.

Duminică, 5 noiembrie - Ziua 40: Pentru ca în toate gândurile, cuvintele și faptele noastre să nu pierdem din vedere că suntem chemați la bucuria vieții fără de sfârșit în împărăția lui Dumnezeu.

Luni, 6 noiembrie - Ziua 41: Pentru ca mărturia campaniei 40 de zile pentru viață să aducă rod mult și să răspândească tot mai mult cultura vieții.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 septembrie: Iași: Campania "40 de zile pentru viață", la deschidere

* * *

Cea mai mare mișcare pro-viață din lume, la Iași (27 septembrie - 5 noiembrie)


 

lecturi: 38.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat