Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Administrarea sfântului Mir

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, în Parohia Romano-Catolică "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Siret a fost mare sărbătoare: 38 de tineri din parohie și filialele acesteia am fost "umpluți de Duhul Sfânt". Sacramentul Mirului ne-a fost administrat prin mâinile Preasfințitului Aurel Percă. La acest eveniment au participat mai mulți preoți din Decanatul de Bucovina, familiile tinerilor miruiți și autoritățile civile ale orașului Siret.

Plinătatea harurilor s-a revărsat asupra noastră. L-am primit pe Duhul Înțelepciunii pentru a putea alege cu bucurie căile Domnului și Duhul Înțelegerii pentru a putea citi în viață voința lui; pe Duhul Sfatului pentru a ne conduce pe drumul vieții și al tăriei pentru a ne mărturisi credința în orice împrejurare a vieții. Ne-a fost dat Duhul științei pentru a ne arăta drumul pe care Dumnezeu l-a pregătit pentru noi, Duhul evlaviei pentru a fi mereu în comuniune cu Tatăl și al fricii de Dumnezeu pentru a-i putea acorda respectul cuvenit și a avea încredere în el.

Vom ști noi oare să-l ascultăm pe Duhul Sfânt? Sfântul Părinte papa Francisc ne învață:

"Ce anume ne spune Duhul Sfânt? Ne spune că Dumnezeu ne iubește. Ne spune aceasta. Dumnezeu ne iubește, Dumnezeu ne vrea binele. Să ne lăsăm conduși de Duhul Sfânt, să lăsăm ca el să ne vorbească inimii și să ne spună aceasta: Dumnezeu este iubire, Dumnezeu ne așteaptă, Dumnezeu este Tatăl, ne iubește ca adevărat Tătic, ne iubește cu adevărat... Să îl ascultăm pe Duhul Sfânt și să mergem înainte pe acest drum al iubirii, al milostivirii și al iertării."

Îți mulțumim, Doamne, pentru marea ta bunătate și iubire; promitem că vom încerca să le dovedim tuturor că suntem cu adevărat fiii tăi. Dar acest lucru îl vom putea face numai cu ajutorul harului tău.

Mulțumim Preasfințitului episcop Aurel Percă, pentru că ne-a administrat sacramentul sfântului Mir. Excelența Sa este instrumentul prin care Dumnezeu ne împarte tuturor harurile sale.

Mulțumim, de asemenea, părintelui paroh Carmil Frațade, care ne îndrumă pașii pe calea sfințeniei, mulțumim părinților noștri și tuturor celor care au făcut ca această sărbătoare să fie cât mai frumoasă.

Dumnezeu și sfânta Fecioară să vă ocrotească și să vă binecuvânteze!

Vlad Abramiuc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 septembrie: Siret: Administrarea sfântului Mir


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat