Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cea mai mare mișcare pro-viață din lume, la Iași

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel mondial, campania "40 de zile pentru viață", reîncepe la 27 septembrie, în Iași. Creștinii ieșeni se vor uni din nou în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor. Campania se va desfășura pe Bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt (la Cub), în perioada 27 septembrie - 5 noiembrie 2017.

"Îi așteptăm în stradă pe toți cei care prețuiesc viața, care doresc să combată orice urmă de violență și de nedreptate și pentru care demnitatea umană are o valoare nemăsurată", a declarat Raluca Cocuț, coordonatorul local al campaniei. Evenimentul de lansare a campaniei are loc marți, 26 septembrie, începând cu ora 20.00, în Sala Vega, din incinta hotelului Unirea (Piața Unirii, nr. 5).

Prima ediție a campaniei în orașul Iași a avut loc în primăvara acestui an, iar răspunsurile primite din partea comunității au fost foarte pozitive. "Au venit și oameni din împrejurimi ca să participe la campanie și am avut participanți chiar și din Republica Moldova. Aproape 400 de voluntari au pus suflet în această inițiativă în lunile martie și aprilie", a mai spus Raluca. Și de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public. Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Cristos.

Campania "40 de zile pentru viață" nu este o campanie agresivă și nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenței în stradă este de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune. În perioada 27 septembrie - 5 noiembrie vor fi puse la dispoziție, 12 ore/zi (7.00 - 19.00), pancarte cu mesaje pro-viață, materiale informative și îndrumare către modalitățile de intervenție pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate. Ajutorul pe care organizatorii de la Iași îl pun la dispoziție constă în consultații și ecografii gratuite în cadrul clinicii Providența, consiliere psihologică, pre- și postnatală, maternală și juridică pentru mame și ajutor financiar pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.

Inițiativa "40 de zile pentru viață", aflată la a doua ediție în Iași, vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani. În ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortați în România depășește numărul populației țării, fapt care poziționează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi. În anul 2014, numai în județul Iași au fost avortați peste 2000 de copii.

Concomitent, gazde ale campaniei "40 de zile pentru viață" din această toamnă mai sunt orașele Cluj și Gherla. La nivel mondial, campania se desfășoară încă din 2004, începând din Texas, și astăzi numărând 575 de orașe în peste 40 de țări. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieți, iar numărul avorturilor pe plan local a scăzut - chiar și cu 28%.

Pentru informații legate de campania "40 de zile pentru viață" în Iași, vizitați: www.40.proviata.ro sau www.facebook.com/40zilepentruviata.

Persoana de contact: Raluca Cocuț, coordonator "40 de zile pentru viață" Iași, tel. 0769/742227; iasi.40zilepentruviata@gmail.com; www.40daysforlife.com.

Echipa "40 de zile pentru viață"


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat