Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Societatea Sfântul Vincențiu de Paul "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", la 20 de ani de activitate

În ziua de 24 septembrie 2017, în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a fost sărbătoare. Vincențienii au sărbătorit 20 de ani de activitate și 400 de ani de carismă vincențiană.

Sărbătoarea a început cu recitarea sfântului Rozariu, intențiile de rugăciune fiind pentru susținerea activității de slujire a săracului. Ziua a continuat cu sfânta Liturghie, la altar slujind părintele Pavel Chelaru, primul asistent spiritual al Societății S.V.P, părintele Petru Sescu, actualul asistent spiritual al vincențienilor și paroh al comunității, și părintele Egidiu Condac, colaborator și susținător al activității noastre.

Părintele Chelaru a început omilia cu amintirea perioadei de acum 20 de ani, când a cunoscut la Câmpulung Muscel carisma vincențiană. Bucuria și emoția aducerii aminte au trezit în fiecare credincios multe amintiri. În continuare părintele a prezentat câteva caracteristici ale acestei carisme și ne-a îndemnat să-l căutăm pe Domnul în săraci, în aproapele nostru: "Căutați-l pe Domnul cât timp se lasă găsit, chemați-l cât timp este aproape" (Is 55,6).

Sfânta Tereza a Pruncului Isus, patroana comunității noastre, a fost prezentă printr-o statuie nouă care a fost sfințită în timpul celebrării și a revărsat petale de iubire ale Tatălui ceresc asupra noastră.

La finalul celebrării, părintele Petru Sescu i-a îndemnat pe toți cei prezenți să fie aproape de cei care se află în nevoi și a apreciat caritatea în echipă prin oferirea unei diplome de aniversare a celor 20 de ani de slujire a săracului.

Vincențienii și credincioșii prezenți în număr mare la sfânta Liturghie, împreună cu corul coordonat de Ciprian Hușanu, au făcut ca această celebrare să fie deosebită, să fie vie, trăită din inimă.

Astăzi am celebrat și aniversarea a 400 de ani de carismă vincențiană, bucuria acestui eveniment fiind sporită și de prezența în biserică a surorilor "Maria Bambina", care trăiesc această carismă și care ne susțin în activitatea și proiectele noastre.

Agapa frățească și vizitarea expoziției organizată cu ocazia acestui eveniment ne-au ajutat să ne cunoaștem mai bine și avem speranța că ne vom regăsi și la 25 de ani de activitate.

Dumnezeu ne iubește, suntem datori să transmitem mai departe această iubire. Sfântul Vincențiu a spus despre iubire: "Iubirea este inventivă la infinit".

Mulțumim tuturor pentru susținere, pentru încurajare, pentru rugăciuni, pentru această sărbătoare foarte frumoasă.

S.S.V.P. "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 septembrie: Iași: Societatea Sfântul Vincențiu de Paul "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", la 20 de ani de activitate


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat