Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma, papa în mod surprinzător la centrul de reabilitare. Întâlnește copii cu patologii neurologice, tineri tetraplegici și paraplegici

De Domenico Agasso jr

Pontiful continuă experiența "Vinerilor Milostivirii": gesturi de apropiere și de sprijin dedicate celor mai puțin avuți și celor mai puțin norocoși, care au caracterizat Jubileul Milostivirii. Astăzi copiii afectați de patologii neurologice, pacienți între 15 și 25 ani tetraplegici și paraplegici. Papa Francisc a ieșit din Vatican pentru o vizită surpriză la Fundația "Sfânta Lucia", un centru de excelență foarte cunoscut la Roma, specializat în neuro-reabilitare a persoanelor cu deficit de mișcare și de cunoaștere, unde sunt tratate patologii care derivă din ictus, leziuni la măduva spinării, Parkinson și scleroză multiplă.

Pe la ora 16.00, informează Sala de Presă a Sfântului Scaun, papa Bergoglio a trecut prin porțile din Via Ardeatina 306 și a fost primit cu bucurie de persoanele care în acel moment se aflau în parcarea complexului edificiilor spitalicești.

Imediat după aceea, pontiful a fost întâlnit de președintele Asociației, Maria Adriana Amadio, și de directorul general, Edoardo Alesse, precum și de staff-ul care se unea cu micul grup aflat în vizită la centru.

Deosebit de emoționantă a fost vizita papei la secția de reabilitare a copiilor afectați de patologii neurologice. Papa Francisc s-a oprit și a glumit cu ei; apoi a schimbat cuvinte de încurajare cu părinții care asistau la reabilitarea motorie a copiilor lor, adesea obositoare și dureroasă.

Pontiful a asistat cu mare atenție la exercițiile care le permit copiilor să dobândească sau să recupereze stabilitatea motorie.

După aceea, Francisc a mers în secția unde sunt găzduiți pacienți între 15 și 25 de ani tetraplegici și paraplegici, dintre care unii ca urmare a accidentelor stradale, și sala unde persoanele în vârstă desfășoară activități pentru reabilitarea motorie.

Astfel papa vrea să-i încurajeze pe toți să desfășoare exercițiile fizice și să sublinieze cât de important este să spere în viitor și să aibă încredere în cercetarea științifică ce permite să facă mari progrese în acest domeniu.

După vizita la capela mică prezentă în edificiu, Francisc se întoarce la Casa "Sfânta Marta".

(După Vatican Insider, 22 septembrie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat