Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Misionarii Verbiți: Profesiune de voturi

Duminică, 3 septembrie 2017, în biserica Parohiei verbite din Varone (Riva del Garda, TN, Italia), fratele Marian Aenoaei a depus voturile perpetue în fața lui Dumnezeu și a părintelui provincial Giancarlo Girardi SVD. Sfânta Liturghie a fost prezidată de episcopul emerit Francisco Sarego SVD. Numeroși confrați verbiți i-au fost alături în această zi specială unii prin prezența fizică, alții prin rugăciunea înălțată din diferite părți ale Provinciei verbite italiene (România, Moldova, Albania și Roma). Din România a fost prezent la sărbătoare pr. Gheorghe Iordache SVD.

Fr. Marian Aenoaei va fi hirotonit diacon în Domul din Trento la 8 decembrie 2017, urmând cu ajutorul lui Dumnezeu, la anul, să fie hirotonit preot în România.

În Congregația Misionarilor Verbiți există obiceiul ca atunci când cineva profesează voturile pe viață să primească atât crucea misionară, cât și prima destinație ca misionar.

Pentru fr. Marian superiorii congregației, privind semnele timpurilor și necesitățile apostolatului misionar au decis ca prima misiune să fie în Ghana.

Îl însoțim pe fr. Marian cu rugăciunile noastre constante, iar binecuvântarea lui Dumnezeu să îl însoțească întotdeauna și să-l întărească în munca sa de misionar verbit.

Fr. Marian Aenoaei s-a născut la Pralea (BC), la 20 februarie 1987. A urmat școala primară și generală în satul natal, iar cursurile liceale la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești, promoția 2005. A continuat studiile universitare la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, promoția 2012. Între anii 2015-2016 a urmat cursuri la Institutul de Teologie a Vieții Consacrate din cadrul Universității Claretianum și cursuri de arheologie și istorie creștină la Pontificio Instituto di Archeologia Cristiana, ambele în Roma.

Pr. Claudiu Eva, SVD

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 septembrie: Misionarii Verbiți: Profesiune de voturi


 

lecturi: 75.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat