Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Profesiune perpetuă

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, în biserica "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești, a avut loc o celebrare pontificală în cadrul căreia surorile Alina Nicu (Ploscuțeni), Camelia Pal și Petronela Buzău (Nisiporești) s-au oferit pentru totdeauna Domnului prin profesiunea perpetuă în Familia Iubirii Milostive, respectiv, în Congregația "Slujitoarele Iubirii Milostive".

La sfânta Liturghie care a fost prezidată de Preasfințitul Petru Gherghel au participat și alți preoți printre care și părintele Aurelio Perez, superiorul general al Fiilor Iubirii Milostive.

Cu mare bucurie și recunoștință față de Domnul, surorile au fost însoțite de Familia Călugărească, preoți, părinți, frați și surori, și de comunitatea parohială locală. Toți au participat la pecetluirea legământului lor de iubire și dăruire și au invocat asupra lor har și binecuvântare de la Dumnezeu, izvor de iubire milostivă.

În cadrul ritului profesiunii călugărești sora Alina, sora Camelia și sora Petronela au fost chemate pe nume de sora Maria Stella Bordacchini, formatoarea candidatelor: "M-ai chemat"; și fiecare dintre ele a răspuns: "Iată-mă, Doamne!" Astfel, surorile au cerut bunului Dumnezeu și bisericii harul de a-l urma pe Cristos ca Mire în familia călugărească a Slujitoarelor Iubirii Milostive.

La omilie, părintele Alois Fechet a vorbit despre misiunea surorilor în cadrul acestei congregații și le-a recomandat să fie mame milostive și spirituale, urmând exemplul fericitei Speranța a lui Isus; faptele și viața lor să fie expresia iubirii și a carității.

După Liturgia cuvântului a urmat ritualul profesiunii care a cuprins Litania tuturor Sfinților și prosternarea surorilor în fața altarului, în semn de disponibilitate la împlinirea voinței lui Dumnezeu.

Apoi, surorile au rostit formula profesiunii în mâinile sorei Speranza Montecchiani, superioara generală, după care le-au depus pe altar și le-au semnat. A urmat o binecuvântare solemnă și primirea în institut din partea surorilor printr-un gest simbolic, o imbrățișare fraternă, expresie a apartenenței definitive în Congregația "Slujitoarele Iubirii Milostive".

A urmat sfințirea și înmânarea inelului, semnul iubirii și fidelității lui Cristos față de promisiunea sa, de a fi primite la bucuria nunții veșnice.

La finalul celebrării, una dintre surori a mulțumit, și în numele celorlalte, lui Dumnezeu, iubire milostivă, Preasfințitului Petru, preoților, superiorilor generali, familiei călugărești, familiilor proprii și binefăcătorilor, părintelui paroh și decan, Alois Moraru, și comunității din Barticești și tuturor persoanelor care le-au susținut cu rugăciunea în alegerea vocației lor.

Sora Cecilia, sora Alina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 septembrie: Barticești: Profesiune perpetuă


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat