Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cuchiniș: Vara împreună 2017

În perioada 7-13 august 2017, la biserica "Înălțarea Sfintei Cruci" din Cuchiniș, Parohia Brusturoasa, la inițiativa părintelui paroh și a unui frumos grup de tineri a avut loc campusul "Vara împreună", dedicat în mod special copiilor.

Este al treilea an consecutiv de când un grup de tineri din satul nostru însoțiți de părintele paroh organizează campusul "Vara împreună". Tema campusului de anul acesta a fost "Drumul spre tine însuți - Prințul milostiv și cerșetorul onest", tema bazată pe sinteza romanului "Prinț și cerșetor" al lui Mark Twain. Prin activitățile propuse s-a evidențiat faptul că fiecare poate fi și prinț, și cerșetor, dar acest statut nu contează dacă e lipsit de milostivire și onestitate.

Pe parcursul celor șapte zile de campus, mergând pe firul epic al romanului, atât copiii cât și tinerii au avut șansa de a descoperi că toți sunt egali, indiferent de condiția materială. Timpul alocat catehezei a avut rolul de a sădi în sufletul fiecăruia sentimente de bunătate, recunoștință, prețuire și dăruire. Tineri și copii s-au regăsit în jocurile propuse, au știut să concureze, dar în final să se bucure împreună. Pentru a concretiza fericirea și bucuria de a fi împreună au realizat "Lanțul prieteniei" și au promis că îl vor păstra până la vara viitoare. Au fost organizate ateliere de pictură pe lemn de mesteacăn, pe linguri de lemn și pietre. Bansurile au însuflețit atmosfera, iar jocurile cu apă le-au oferit "marea răcoreală".

În ziua a șasea s-a organizat o excursie la Piatra Neamț; aici copiii au adulmecat poveștile lui Creangă, au călătorit în timp la Cetatea Neamțului, au admirat panorama orașului din telegondolă, iar apoi s-au răcorit în piscina orașului. Ziua s-a încheiat cu vizita la mănăstirea romano-catolică de la Viișoara, unde au ascultat cu smerenie vorbele pline de duh ale părintelui Cătălin.

Ziua de duminică a fost un moment de intensă trăire spirituală: copiii alături de părinții lor au cântat la unison toată Liturghia. La final a fost organizată o tombolă.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile frumoase, organizatorilor, copiilor participanți și tuturor celor care s-au implicat pentru buna desfășurare a acestor zile.

Vă așteptam și la anul! Vacanță frumoasă în continuare!

Grupul de tineri

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-13 august: Cuchiniș: Vara împreună 2017


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat