Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Campusul "Musica, Maestro"

Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești a organizat un scurt campus intitulat "Musica, Maestro", în perioada 10-12 august 2017. Șase tineri din Italia i-au coordonat pe copiii participanți, i-au făcut să zâmbească și să se distreze pe parcursul acestor trei zile.

Ca să ne mai trezim, în fiecare dimineață am dansat și am învățat noi bansuri. Tema campusului a fost muzica, de aceea, în prima dimineață ne-am împărțit în trei grupe, în funcție de vârstă: echipa albastră, cea galbenă și cea verde. Fiecare echipă a trebuit să își aleagă un nume, un strigăt și să facă un desen specific grupei. Împărțiți pe grupe, am ajuns să ne cunoaștem, să ne facem prieteni noi și să învățăm să lucrăm în echipă. În prima zi, deoarece era foarte cald, am jucat jocuri cu apă, iar copiii au fost foarte entuziasmați și au luptat pentru victoria propriilor echipe.

În a doua dimineață am făcut lucru manual și am creat așa-numitele instrumente muzicale "maracas", pe care copiii le-au pictat și le-au decorat după cum au dorit, iar apoi am jucat câteva jocuri. După-amiază copiii erau plini de energie, așa că am făcut o ieșire în parc, unde ne-am jucat în echipă, încercând să furăm eșarfa de la echipa adversă. Fiecare copil s-a chinuit să își apere teritoriul și să ia eșarfa de la adversari, distrându-se și bucurându-se astfel de minune când reușeau să obțină un punct.

În a treia zi, fiecare dintre noi a făcut un desen legat de muzică. Unii copii au avut nevoie de ajutor, însă animatorii i-au ajutat cu multa bucurie la fiecare problemă care intervenea. În ultimul joc al campusului, participau câte două echipe, iar fiecare copil primea un număr. Erau două mături puse la fiecare echipă, iar în mijloc o minge. Când animatorii strigau un număr, cei doi copii cu numărul respectiv trebuiau să ia măturile și să încerce să lovească mingea, pentru a o da în poarta echipei adverse. Copiii au fost foarte entuziasmați în privința jocului și au luptat ca să câștige cât mai multe puncte.

La sfârșitul fiecărei zile de campus, toți copiii și animatorii au participat la sfânta Liturghie, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru ziua frumoasă și plină de activități pe care ne-a dăruit-o, deoarece fără el nu ne-am fi putut desfășura activitățile atât de bine. Pe parcursul acestor zile am învățat multe lucruri, ne-am făcut prieteni noi și am reușit să devenim mai buni.

Îi mulțumim lui Dumnezeu, iar lui îi datorăm aceste zile frumoase în care ne-am distrat de minune! Sperăm să mai avem parte de asemenea zile pline de bucurie și de distracție alături de animatori, copii, părintele paroh Ioan Anton și părintele vicar Gabriel Bârnat!

Francesca Rita Cătea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-12 august: Onești: Campusul "Musica, Maestro"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat