Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Jubileul de 10 ani de viață contemplativă clariană

"Sufletul meu îl preamărește pe Domnul" Este cântecul cel mai frumos pe care un suflet îl poate înălța lui Dumnezeu. Da, Doamne, sufletul nostru te preamărește pe tine, pentru minunile pe care le înfăptuiești zilnic în viața noastră, și pentru că ne-ai dat posibilitatea de a sărbători cei 10 ani de viață contemplativă clariană, pe pământul României, aici la Roman și acest eveniment este semnificativ pentru noi și dieceza noastră.

Un dar atât de mare pe care îl primim cu inima plină de bucurie și de recunoștință din mâna lui Dumnezeu, dătătorul harului de la care, așa cum credem, izvorăște orice dar bun și tot darul desăvârșit, de aceea azi rostim împreună mulțumirea noastră!

Am avut o mare bucurie să trăim un moment de comuniune fraternă cu comunitatea noastră din Città de Castello prin prezența sorei Carmela, vicara acestei mănăstiri, și a prietenului nostru, domnul Enrico Fermentini. A fost un moment de har pe care l-am trăit și celebrat cu bucurie și intensitate, cu toți aceia care ni s-au alăturat nouă în această zi. Comuniunea noastră e constantă, dar avem nevoie de un moment ca acesta, în care să experimentăm mai mult apropierea noastră cu credincioșii și să împărtășim ceea ce avem mai drag și pe care voim să-l vestim, pe Isus Cristos, Domnul nostru, preot, profet și rege. În ziua de 11 august 2017, la ora 18.00, ne-a convocat pe toți în adunarea liturgică, pentru a ne conforma în urmarea lui și în mărturia pe care el însuși ne-o cere fiecăruia dintre noi, aceea de a sluji în Biserică.

Mulțumim nunțiului apostolic, ÎPS Miguel Maury Buendía, că a acceptat invitația noastră de a o sărbători împreună pe sfânta maică Clara. Venirea Excelenței sale în mijlocul nostru a fost așa de simțită și, prin cuvântul pe care ni l-a împărtășit, ne-a dat o încredere mai profundă, pentru ca să putem lucra cu mai multă râvna în via Domnului și să ne împlinim misiunea cu toată ardoarea inimii. De aceea, considerăm de cuviință să-l implorăm pe Excelența Sa, atât cât poate, prin umile rugăciuni și simțămintele lui Cristos, să binevoiască să ne întărească mereu în sfânta slujire, pentru a crește din bine în mai bine, din virtute în virtute, pentru ca acela pe care îl slujim cu toată ardoarea spiritului să binevoiască a ne dărui răsplata râvnita, după cum spunea sfânta Clara. La rândul nostru îi asigurăm zilnic rugăciunea noastră. De asemenea, îi mulțumim PS. Petru Gherghel și reînnoim sentimentele noastre de gratitudine, pentru că a binevoit să ia parte la sărbătoarea noastră și pentru perseverența cu care slujește Biserica, punând peste toate caritatea evanghelică. Acest zel apostolic al Excelenței sale este de stimul pentru noi toți: consacrați, preoți și laici.

Mulțumim ministrului provincial, pr. Teofil Petrișor, tuturor preoților parohi care au răspuns invitației noastre, persoanelor consacrate și tuturor credincioșilor. O mulțumire specială părintelui. predicator, Mihai Gal, care, pe parcursul novenei, a reușit să ne vorbească cu limbajul inimii, acel limbaj care nu cunoaște bariere și care poate fi înțeles de toți cei care ascultă, de aceea Cuvântul semănat nu se va întoarce înapoi fără ca să aducă rodul său. Ne-am bucurat mult să avem din nou în mijlocul nostru Corul "Schola Mușatină", dirijat de pr. Cristian Dumea. Au făcut ca celebrarea liturgică să aibă o nuanță de frumusețe, a trezit în inima fiecăruia dintre noi simțăminte profunde și, aproape în mod natural, ne-a dat posibilitatea de a ne înălța mintea și inima la Dumnezeu. Și în final mulțumirea noastră se îndreaptă către toți binefăcătorii noștri, cei care au colaborat mai îndeaproape, pentru ca această sărbătoare să fie cât mai simțită și mai frumoasă. Dumnezeu în marea sa bunătate să răsplătească efortul și generozitatea lor!

În toți acești ani de prezență contemplativă aici, în mănăstirea din Roman, am fost alături de toți cu rugăciunea noastră și vom continua să rămânem alături. De aceea îl rugăm în continuare pe bunul Dumnezeu să reverse din plin harul său asupra familiilor a întregii Biserici, pentru ca întotdeauna să se lucreze la cele veșnice. Fiecare creatură să poată răspândi mireasma bunului renume de creștin, asupra tuturor celor ce sunt aproape, ca și celor ce sunt departe. Este într-adevăr, măreț și lăudabil să părăsești bunurile vremelnice pentru cele veșnice, să fii cu Cristos. Frumusețea sa o admiră soarele și luna, a cărui dragoste umple de pasiune, a cărui contemplare dă odihnă, a cărui blândețe satură, a cărui amabilitate copleșește, a cărui amintire strălucește în mod lin. Așadar, toți să ne fixăm mintea înaintea oglinzii veșniciei, să ne punem sufletul în splendoarea slavei și să ne așezăm inima în chipul ființei divine și să ne transformăm cu totul prin contemplare, în icoana divinității sale. (let.III Sf. Clara)

Sr. Dorotea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 august: Roman: Jubileul de 10 ani de viață contemplativă clariană


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat