Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: "Tineri, participați la #sinod18!"

"Dragi tineri, voi sunteți speranța Bisericii. Cum visați viitorul vostru? Participați la http://goo.gl/WghUvl. Este tweet-ul difuzat la 12 august 2017 de papa Francisc pe account-ul său în nouă limbi @Pontifex, în care este evidențiat și link-ul pentru a participa la sondajul pregătit pentru tineri în vederea Sinodului dedicat lor, cu tema "Tinerii, credința și discernământul vocațional", care se va celebra în luna octombrie 2018.

Radio Vatican amintește că la 13 ianuarie, cu ocazia prezentării Documentului Pregătitor al următorului Sinod, papa Francisc a scris o scrisoare tinerilor din toată lumea. "O lume - se citește în mesaj - mai bună se construiește și grație vouă, grație voinței voastre de schimbare și grație generozității voastre. Nu vă fie frică să-l ascultați pe Duhul care vă sugerează alegeri îndrăznețe, nu întârziați atunci când conștiința vă cere să riscați pentru a-l urma pe Învățătorul. Și Biserica dorește să stea în ascultarea glasului vostru, a sensibilității voastre, a credinței voastre; chiar și a îndoielilor voastre și a criticilor voastre. Faceți să se audă strigătul vostru, lăsați-l să răsune în comunități și faceți să ajungă la păstori".

Cu tweet-ul de astăzi, papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să-și facă auzit glasul lor în vederea Sinodului dedicat lor, programat în octombrie anul acesta. Inițiativa papei este primită cu bucurie de cardinalul Lorenzo Baldisseri, secretar general al Sinodului Episcopilor, care și în această perioadă estivală lucrează pentru importanta întâlnire eclezială de anul viitor. Intervievat de Radio Vatican, cardinalul se oprește și asupra câtorva noutăți, precum situl web youthsynod2018.va, menite tocmai să favorizeze participarea tinerilor așa cum este dorită de pontif. "Sunt cu adevărat bucuros că Sfântul Părinte intervine cu tweet-ul său și intervine asupra tinerilor în acest moment chiar și în ziua în care se celebrează Ziua Mondială a Tineretului a ONU. Lucrăm pentru pregătirea la Sinodul 2018 și am dat multă importanță comunicațiilor sociale. Aș vrea să subliniez că Sinodul Episcopilor a instituit recent un sit special pentru tineri. Mai ales, am pus un nou chestionar potrivit chiar pentru tineri. Site-ul se numește youthsynod2018.va".

Și cu privire la chestionarul online, amintit și de papa, ca ocazie pentru tineri pentru a-și face auzite propriile speranțe, dorințe și chiar temeri părinților sinodali, cardinalul Baldisseri subliniază că "asta e ceea ce ne interesează pe noi. Să pregătim Sinodul tinerilor, să pregătim acel eveniment în manieră directă. Voi înșivă, tinerilor, trebuie să fiți pregătitori pentru ca după aceea fiind protagoniști, ca atare va trebui să fiți în măsură să puteți da instrumentele, argumentele pentru ca părinții sinodali să poată intra în lumea voastră și să dea indicații utile pentru viitorul vostru".

(După Vatican Insider, 12 august 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat