Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Sub crucea tineretului ne strângem

Marți, 8 august 2017, a avut loc la Săbăoani, la ceas de seară, o procesiune solemnă cu crucea tineretului, de la biserica "Sfântul Mihail Arhanghelul" la biserica "Înălțarea Sfintei Cruci".

După frumoasa experiență a Zilei Tineretului care a avut loc la Frumoasa, la 6 mai 2017, tinerii din Săbăoani au primit cu bucurie marea veste că la anul vor fi onorați să organizeze ei înșiși, la Săbăoani, această mare sărbătoare, implicându-se toate cele patru parohii existente.

Așadar, prima dintre inițiativele pentru Ziua Tineretului 2018 a fost tocmai aceea cu privire la găzduirea crucii Zilei Tineretului: pentru o mai bună apropiere a tinerilor de Ziua Tineretului, dar și de cruce, fiecare parohie din Săbăoani va avea bucuria să găzduiască timp de trei luni crucea care în fiecare an străbate diferite locuri ale Diecezei de Iași.

Prima dintre aceste parohii a fost "Sfântul Mihail Arhanghelul" care, timp de trei luni de zile, a încercat să adune săptămânal tinerii la umbra crucii pentru momentele de rugăciune Taize, încercând astfel să înțeleagă ce înseamnă de fapt crucea în viața oamenilor, dar mai ales în viața tinerilor și care este raportul dintre tineri și Cristos care îi cheamă la purtarea acestei cruci în viața proprie.

La finalul acestor trei luni de zile a avut loc procesiunea în care tinerii Parohiei "Sfântul Mihail Arhanghelul" au purtat această cruce în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci", care va avea bucuria de a fi gazda acestei cruci pentru următoarele trei luni de zile. Au participat tinerii, dar și ceilalți credincioși ai acestei parohii alături de păstorii lor.

Acolo a avut loc un scurt moment de rugăciune împreună cu tinerii, dar și ceilalți credincioși ai Parohiei "Înălțarea Sfintei Cruci". Mulțumind astfel bunului Dumnezeu pentru acest moment de rugăciune, îi încredințăm ocrotirii lui pe toți tinerii din Săbăoani, dar și din întreaga lume pentru a-l putea descoperi mai mult pe Cristos, cel care oferă tuturor o chemare: "Cine vrea să vină după mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să mă urmeze" (Mc 8,34).

Denisa Enășcuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 august: Săbăoani: Sub crucea tineretului ne strângem


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat