Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răchiteni: Primirea noului păstor

Duminică, 6 august 2017, în biserica "Sfântul Anton de Padova" din Răchiteni a avut loc, la ora 9.00, Liturghia de bun venit a noului paroh, pr. Inocențiu Arcana.

La sfânta Liturghie ne-am bucurat de prezența pr. dr. Ștefan Lupu, reprezentant al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, și a pr. Isidor Mîrț, misionar, fiu al satului.

Părintele Ștefan Lupu a dat citire decretului episcopal de numire ca paroh de Răchiteni a părintelui Inocențiu Arcana, începând cu 1 august 2017 și a urmat toți pașii pentru instalarea lui în funcție. El i-a înmânat cheile casei Domnului - simbolul templului spiritual făcut din pietre vii și alese pe care Duhul Sfânt le zidește spre slava Tatălui; crucea - semnul mântuirii lumii care amintește de jertfa lui Cristos și este modelul preotului; Sfânta Carte a Evangheliilor - Cuvântul divin, apărător al credinței, care-i învață pe credincioși calea ce duce la Domnul.

Primarul comunei Răchiteni, Petre Doboș, îmbrăcat în costum național și purtând eșarfa tricoloră, l-a însoțit pe noul paroh în procesiune și a participat la sfânta Liturghie.

Membrii Acțiunii Catolice s-au implicat în pregătirea momentelor Sfintei Liturghii, iar corul acompaniat la orgă de Ștefan Enășel a însoțit cu cântecele sale întreaga celebrare.

Credincioșii l-au primit cum se cuvine pe noul lor păstor cu flori, costume naționale, aplauze și cuvinte de încurajare:

"Preacucernice părinte paroh, comunitatea din Răchiteni vă primește cu căldură, încredere și multă speranță!

Ne bucurăm că Dumnezeu a hărăzit să ne fiți paroh și avem nădejdea că vom realiza multe lucruri frumoase împreună. Dorim să ne păstoriți cu drag și să ne călăuziți pașii pe drumul către împărăția cerului.

Sperăm să vă simțiți bine la noi și să nu ezitați să ne cereți ajutorul, atunci când va fi nevoie. Cu siguranță vom răspunde pozitiv la chemare, în limita posibilităților noastre. Dorim să fie armonie, pace și înțelegere, să putem depăși cu bine orice obstacol apărut, astfel încât să urcăm împreună încă o treaptă către mântuire.

Vă dorim multă sănătate, putere de muncă, răbdare, har și ajutor de la Domnul!

Cu mult drag,

Comunitatea din Răchiteni!"

Părintele paroh a mulțumit tuturor pentru participarea activă și călduroasă cu care a fost întâmpinat și pentru cuvintele de încurajare adresate. El și-a exprimat câteva dorințe și i-a îndemnat pe credincioși să aibă încredere în urmașii lui Isus, care acționează pentru ca oamenii să se apropie cât mai mult de Dumnezeu.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru cucernicii păstori sufletești pe care i-a trimis până acum în comunitatea noastră și îl rugăm să ne călăuzească pașii în continuare pe calea către împărăția sa!

Prof. Cristina Ghercă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 august: Răchiteni: Primirea noului păstor


 

lecturi: 88.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat