Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pustiana: Administrarea sacramentului sfântului Mir

Duminică, 6 august, în sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului nostru, un număr de 69 de tineri, dintre care 23 care s-au întors de peste hotare, l-au primit pe Duhul Sfânt în viața lor pentru a-și mărturisi cu tărie credința creștinească, prin impunerea mâinilor si prin rugăciunea PS Aurel Percă.

După cinci săptămâni intense de repetiții, examinări și discuții cu pr. vicar Tiberiu Budău și pr. paroh Augustin Benchea, duminică dimineață, de la ora 10, curtea bisericii începea să se umple cu tineri îmbrăcați în straie populare, plini de emoții, dar și de entuziasmul de a-l fi cunoscut mai bine pe Dumnezeu, acel Dumnezeu Treime care astăzi se coboară și asupra lor în limbi de foc, pentru a le da un spirit nou, prin de râvnă în a mărturisi iubirea lui Dumnezeu în lume.

Celebrarea liturgică a fost animată de corul mare al comunității și de tinerii care și-au pus talentul în slujba Domnului prin cântările la chitară.

La finalul sfintei Liturghii, pr. paroh Augustin Benchea a mulțumit lui Dumnezeu pentru că a făcut posibil ca la această sărbătoare să se adune oameni din multe țări ale Europei și astfel să ne simțim cu toții ca frați și surori, indiferent de diferențele dintre noi. Ceea ce ne unește este același Duh care, în ziua de Rusalii, i-a făcut pe apostoli să vorbească pe înțelesul tuturor. Duhul este acela care ne învață limba supremă a iubirii. În același timp, i-a mulțumit PS Aurel Percă pentru darul sfântului Mir și l-a invitat să revină și pe viitor pentru a-i vizita pe credincioșii comunității.

Pr. Tiberiu Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 august: Pustiana: Administrarea sacramentului sfântului Mir


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat