Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Fericitul Ieremia": Sărbătoarea iubirii, bucuria familiei

În ziua de 5 august 2017, la Bacău, în biserica "Fericitul Ieremia", a avut loc cea de-a cincea Întâlnire Diecezană a Familiilor. Au fost prezente circa 1000 de persoane din toate parohiile diecezei. Celebrantul principal a fost PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de care a concelebrat PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, precum și un mare număr de preoți, care le-au însoțit pe familiile prezente.

Întâlnirea a debutat la ora 9.30, prin cuvântul de deschidere a PS Petru Gherghel, care i-a salut pe cei prezenți, felicitându-i că au ales să-și ofere o astfel de zi.

A urmat conferința Mons. Massimo-Antonio Alemanno, cu titlul: "Amoris laetitia, ABC-darul familiei", tradusă apoi în limba română.

Sfânta Liturghie a purtat cu sine bucuria întâlnirii cu cel care este "Iubirea", cu Isus prezent în sfânta Euharistie. La predică PS Aurel Percă a subliniat încă odată frumusețea și noblețea vieții de familie, prezentată ca un pelerinaj al iubirii: "Unul merge spre celălalt, iar celălalt îl primește cu iubire, așa cum omul merge către Dumnezeu, iar Dumnezeu îl primește cu bucurie".

Înainte de binecuvântarea finală PS Petru Gherghel a dat "Mandatul Amoris laetitia" la douăsprezece familii din tot atâtea parohii ale diecezei, invitându-le să poarte mesajul exortației atât în familiile proprii, cât și în comunitățile din care fac parte. Apoi imaginea simbol a Întâlnirii Diecezane a Familiilor a fost primită de către comunitatea din Nisiporești, unde se va desfășura anul viitor cea de-a șasea întâlnire.

După sfânta Liturghie participanții prezenți la sărbătoare s-au bucurat împreună de o agapă frățească oferită cu multă disponibilitate de către comunitatea gazdă.

După-amiază, nouă profesori de religie au prezentat în tot atâtea grupuri câte un capitol din "Amoris laetitia", după care a avut loc împărtășirea în plen a concluziilor rezultate în cadrul discuțiilor avute.

La final, PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, a tras concluziile după-amiezii și a oferit tuturor celor prezenți binecuvântarea.

Familiile prezente, pline de entuziasm s-au întors acasă mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru darurile primite, binecuvântându-l pentru preoții care le-au sfătuit o astfel de întâlnire și care stau alături și îi susțin pe calea de multe ori dificilă a vieții de familie.

Dumnezeu să binecuvânteze familiile noastre!

Crina Solomon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 august: Bacău "Fericitul Ieremia": Sărbătoarea iubirii, bucuria familiei

* * *

Comunicat de presă: Întâlnirea Diecezană a Familiilor va avea loc la Bacău, la 5 august

PS Petru Gherghel: Familia în învățătura papei Francisc. Invitație la Întâlnirea Diecezană a Familiilor din 5 august 2017

Îndrăzniți să gustați: Evanghelia familiei este bucurie care umple inima și întreaga viață (5 august)

Bacău "Fericitul Ieremia": Invitație adresată tuturor familiilor (5 august)


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat