Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Campus "Vara împreună"

În comunitatea "Sfânta Ana" din Lespezi, Bacău, în perioada 21-27 august 2017, s-a desfășurat campusul "Vara împreună" destinat copiilor, organizat prin implicarea tinerilor din parohie, în colaborare cu păstorii locului. Acest timp al campusului a avut menirea ca în multele preocupări specifice vacanței, copiii să găsească și drumul spre Dumnezeu, în umbra bisericii.

Campusul a devenit deja o tradiție în rândul copiilor din Parohia "Sfânta Ana" din Lespezi, întrucât acesta este al patrulea an consecutiv în care toți copiii au posibilitatea de a renunța la rutina zilnică și de a fi împreună cu ceilalți, dar mai ales, cu Isus. Tema abordată în acest an a fost inspirată din celebra carte a autorului italian, Carlo Collodi, "Aventurile lui Pinocchio", motoul campusului fiind "Viața mea e o minune!"

De-a lungul celor șapte zile pline de activități și de distracție, copiii care au participat au avut parte de momente educative, reprezentări scenice ale aventurilor lui Pinocchio, cunoaștere reciprocă, voie bună, dansuri, jocuri, distracție și nu în ultimul rând participare la Sfânta Liturghie, rugăciune și cateheze prin intermediul cărora au înțeles care sunt consecințele minciunii, cât de bine este să asculte de glasul conștiinței, prezentă în poveste prin diversele personaje care îl atenționau pe Pinocchio când era pe punctul de a face ceva rău.

În ziua a cincea, s-a organizat o ieșire la pădure, în cadrul căreia copiii și-au antrenat spiritul competitiv prin participarea la probele "Jocurilor Olimpice", dar au avut și posibilitatea de a admira natura. A șasea zi a fost marcată de cel mai mare joc al campusului, "Căutarea comorii", care a jucat un rol decisiv în clasamentul final.

Încheierea oficială a campusului a avut loc în cadrul Liturghiei copiilor de duminică dimineața, la care au participat toți copiii și animatorii, aducând mulțumire bunului Dumnezeu pentru acest timp petrecut împreună.

Tiberiu Gașpar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-27 august: Lespezi: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat