Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Episcopia Romano-Catolică de Iași
Oficiul pentru Pastorația Familiei

Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași
Tel. 0232/212003; fax 0232/212006
www.ercis.ro
Nr. 11/02.08.2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Întâlnirea Diecezană a Familiilor va avea loc la Bacău

Cea de-a cincea Întâlnire Diecezană a Familiilor se va desfășura în Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău, sâmbătă, 5 august 2017.

Fiind în preajma publicării documentului Amoris laetitia - Bucuria iubirii (19 martie 2016), tema aleasă pentru această ediție este "Amoris laetitia, ABC-darul familiei". S-a ales această temă pentru a arăta că valoarea fundamentală pentru familie este iubirea, care nu trebuie să fie o povară, ci o bucurie. Iubirea îi unește pe cei doi soți în taina sfintei Căsătorii, ea îi deschide spre viață, spre comuniunea cu Dumnezeu și spre slujirea aproapelui; ea stă la baza binelui comun, a inițiativelor familiale și sociale. Documentul vine în sprijinul familiei, ajutând-o să înțeleagă rolul fundamental pe care îl are în menținerea și continuarea creației.

La întâlnirea de la Bacău vor fi prezenți PS Petru Gherghel, episcop de Iași, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, Mons. Massimo Alemanno, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei din Dieceza de Brindisi, Italia, care va ține cateheza principală a zilei, pentru familii.

PS Petru Gherghel va celebra sfânta Liturghie și va ține și cuvântul de învățătură. În cadrul sfintei Liturghii va avea loc și înmânarea oficială, cu mandat special din partea episcopului, a exortației apostolice Amoris laetitia unei familii în vârstă, unei tinere familii și la doi tineri care urmează să se căsătorească. În programul de după-amiază, nouă profesori de religie din Dieceza de Iași vor coordona un număr de tot atâtea ateliere de discuție, care vor avea ca temă principală cele nouă capitole ale exortației apostolice Amoris laetitia.

Sunt așteptați credincioși din dieceză, fie că sunt parte dintr-o familie obișnuită, fie dintr-o familie rănită, fie încă necăsătoriți sau singuri, văduvi și văduve.

Membrii familiilor sunt rugați să vină deja pregătiți sufletește, deși spovezi se vor face și în timpul sfintei Liturghii.

Vineri seara, 4 august, cu o oră înaintea sfintei Liturghii, Eugenia Dămătăr, colaboratoare la Oficiul pentru Pastorația Familiei, va ține o conferință despre rolul bucuriei în iubirea dintre soți, iar după sfânta Liturghie, la ora 19.00, se va organiza un moment de rugăciune și adorație coordonat de către Uniunea Mamelor Milostive Creștine, având ca temă "Disponibilitatea față de Dumnezeu și față de aproapele".

Evenimentul este organizat de Episcopia Romano-Catolică de Iași prin Oficiul pentru Pastorația Familiei, coordonat de către pr. Felician Tiba. Prima întâlnire de acest fel a avut loc în ziua de 30 august 2013, la Iași, și a fost pregătită de un Simpozion dedicat familiilor. Au urmat edițiile de la Bacău (23 august 2014), Butea (8 august 2015) și Pildești (6 august 2016).

Programul întâlnirii:

  • Până la ora 9.00: Primirea grupurilor

  • Ora 9.30: Cateheza "Amoria laetitia, ABC-darul familiei", ținută de către Mons. Massimo Alemanno, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei, din Dieceza de Brindisi, Italia, în biserica "Fericitul Ieremia"

  • Ora 10.30: Recitarea Rozariului, coordonată de către familiile gazdă

  • Ora 11.00: Sfânta Liturghie concelebrată de episcop și preoții prezenți

  • Ora 12.30: Prânzul

  • Ora 13.30: Ateliere de discuție pe marginea celor nouă capitole din Amoris laetitia

  • Ora 15.00: Punerea în comun a concluziilor din ateliere

  • Ora 16.00: Încheierea Întâlnirii Diecezane a Familiilor

Biroul de Presă
Pr. Cornel Cadar


Persoane de contact:

  • pr. Eduard-Mihai Coșa (tel. 0744/584934)

  • pr. Felician Tiba (tel. 0785/828857; 0744/407260, e-mail: feliciantiba@yahoo.com)


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat