Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Familia în învățătura papei Francisc.

Invitație la Întâlnirea Diecezană a Familiilor din 5 august 2017, în Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău

Sfințiile voastre,
Dragi familii,
Dragi frați și surori,

O nouă întâlnire de suflet dedicată familiilor noastre va avea loc în ziua de sâmbătă, 5 august 2017, în Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău.

Va fi o fericită ocazie de a medita, de a deschide sufletul părinților și copiilor spre marea comoară care este familia și de admira frumusețea ei, împreună cu Sfântul Părinte papa Francisc și cu toți responsabilii pastorali, având în față exortația apostolică post sinodală - cu un titlu atât de frumos și cuprinzător "Amoris laetitia", adică "Bucuria iubirii".

Apropiindu-ne în spirit de taina și chemarea familiei vom putea să descoperim misterul adevărat al fericirii și al bucuriei părinților și copiilor oglindit în sânul Sfintei Treimi, care este cu adevărat imaginea în care trebuie să se oglindească orice familie după cum a voit Dumnezeu cel Întreit care inspiră realitatea familiei.

Este cunoscut faptul că Sfântul Părinte papa Francisc a ținut să precizeze un adevăr care de multe ori e uitat și totuși este vital.

În drumul nostru de a acorda familiei locul său firesc, întâlnirea de la Bacău, organizată de Oficiul pentru Pastorația Familiei, coordonat de pr. dr. Felician Tiba și colaboratorii săi, este o adevărată ofertă făcută tuturor familiilor de a pătrunde în acest măreț mister de comuniune pe care-l reprezintă părinții și copiii, un adevărat legământ și nucleu de iubire, care are drept exemplu sau și își descoperă imagine a sa perfectă în însuși sânul Sfintei Treimi.

Sfântul Părinte papa Francisc exprimă acest adevăr în primul capitol din Amoris laetitia, la nr. 11: "Dumnezeu Treime este comuniune de iubire, iar familia este reflexia sa vie" (AL 11).

Nu numai bărbatul luat singur sau femeia luată singură poartă în ei chipul și asemănarea lui Dumnezeu după care au fost creați, ci și bărbatul și femeia luați împreună, ca un cuplu constituit printr-un legământ de iubire într-o familie, sunt și trebuie să rămână o oglindă a întregii Sfintei Treimi.

Întâlnirea familiilor de la Bacău reprezintă o sfântă și binevenită ocazie de a ne apropia de acest "mare mister", cum o numește apostolul Paul, și de a reuși să facem cunoscută și mai mult și mai bine misiunea nobilă a părinților și copiilor în lumea de azi.

Dragi familii, dragi părinți și copii,
iubiți frați și surori,

Primiți vă rog invitația pe care v-o face Isus ca să vă împărtășească prețuirea sa în această mare misiune de a fi colaboratori ai Creatorului de a face vie imaginea iubirii sale roditoare în lume.

Sfântul Părinte papa Francisc, urmând exemplul sfântului Ioan Paul al II-lea, papa copiilor, tinerilor și al familiilor, vă invită, cu mare afecțiune, să prețuiți și să iubiți familia și vă cheamă să vă însușiți cu adevărat această chemare, iar noi vă spunem încă o dată cu întreaga Biserică și cu toți păstorii de suflete:

Familie, fii ceea ce ești! Legământ de iubire!

Petru Gherghel,
episcop de Iași

* * *

Îndrăzniți să gustați: Evanghelia familiei este bucurie care umple inima și întreaga viață (5 august)

Bacău "Fericitul Ieremia": Invitație adresată tuturor familiilor (5 august)


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat