Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moara: Campusul copiilor "Viața mea e o minune!" În Parohia "Sfântul Maximilian Maria Kolbe" din Moara a avut loc, în perioada 19-22 iulie 2017, campusul copiilor cu tema "Copiii colorează viața".

Oare ce e mai frumos: să fii cel care bucură copiii, sau copilul care se bucură? Nu știu, pentru că în aceste zile am fost cu toții copii care se bucură și care bucură pe ceilalți în același timp. Am văzut că adevărata culoare a vieții nu e dată de pigmenți, sau acuarele, ci e dată de un zâmbet mare, de doi ochi plini de lumină, de două picioare ce aleargă spre tine și de două brațe gata să te cuprindă. Adevărata culoare e în cuvintele calde, simple și spontane ale copiilor și în entuziasmul cu care privesc și primesc ei fiecare moment.

În aceste zile am redescoperit cu toții cât de mult bine putem face doar prin faptul (deloc simplu) că suntem. Am descoperit că fiecare dintre noi este important și unic și că sunt lucruri pe care numai noi le putem face, sau oricum, nimeni nu le va face așa cum le facem noi și de asemenea, am văzut că sunt persoane pe care numai noi le putem iubi, persoane pentru care suntem tot ce au mai de preț.

Încă din prima zi am pășit în acest campus cerându-i Domnului să ducă pașii noștri acolo unde e nevoie de noi, acolo unde putem face bine și am descoperit că acel loc e chiar cel în care ne aflăm acum. Aici putem aduce puțină culoare, puțin zâmbet, puțină iubire. Domnul nu ne cere să dăm mult, ci să dăm cu toată inima.

Zilele acestui campus ne-au purtat spre ceilalți în pas de dans, în pas alergător, și chiar și în pasul ștrengarului uneori și ne-au umplut de culoare. Cred că aventura culorii abia de acum începe, acum când cu toții plecăm de la acest campus cu ceea ce avem, ochi pentru a vedea, urechi pentru a auzi, picioare pentru a merge spre ceilalți și două brațe lungi exact cât pentru a-i îmbrățișa pe ceilalți. Acestea ni s-au dat pentru a colora viața celorlalți.

Eu colorez. Tu?

Ajută-mă, Doamne, ca de acum înainte să dau culoare vieții mele și a celorlalți, trăind iubirea, generozitatea și entuziasmul tău. Condu, Tăticule acești pași ai mei spre cei care au mai mare nevoie de mine. Ajută-mă să duc culoarea și lumina ta la cei care stau în întuneric. Amin.

Pr. Iulian Ceobanu
 


lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat