Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Campusul "Călătorii cu mașina timpului"

În perioada 12-16 iulie 2017, în Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Răducăneni a avut loc campusul copiilor intitulat "Călătorii cu mașina timpului". Copiii, în număr de aproximativ 150, însoțiți de cei 27 de animatori, au avut parte de zile minunate, în care distracția, jocurile și voia bună s-au îmbinat armonios cu rugăciunea și meditația.

Activitatea a fost organizată de Seminarul "Don Orione", de tinerii din Acțiunea Catolică și, bineînțeles, totul s-a realizat cu sprijinul părintelui paroh Iulian-Eugen Kropp, dar și al părintelui colaborator Alin-Cătălin Butnaru, care au manifestat un entuziasm deosebit pentru ca această acțiune să ajungă la îndeplinire.

În prima zi, cu mic, cu mare, toți copiii au așteptat cu nerăbdare și emoție începutul campusului în curtea bisericii. Astfel, aceștia au fost împărțiți în patru echipe, fiecare având o culoare reprezentativă pentru grup, un nume specific și, bineînțeles, să nu uităm de motoul și imnul creat cu multă veselie de fiecare adunare: "Spiridușii", "Buburuzele", "Steluțele" și "Regii timpului". Totul s-a realizat sub atenta supraveghere a animatorilor inimoși care au fost alături de cei mai mici și i-au ajutat să înțeleagă mai ușor rostul tuturor activităților.

Fiecare zi începea la ora 9:00 cu înviorarea de dimineață, cu bansurile mult dorite de copii și nu numai. După aceasta, toți mergeau în biserică unde urmăreau cu entuziasm câte un episod din sceneta "Mașina Timpului", ce îi avea ca protagoniști pe George și Ilaria, doi tineri care aparțineau societății din secolul XXI și care călătoreau în timp.

În prima zi, sceneta a constituit o prezentare generală a celor doi buni prieteni.

În cea de-a doua zi, tema piesei de teatru a fost "Călătorii în lumea viselor". Din acest episod, cu toții am învățat că, dacă îl avem pe Dumnezeu alături, orice vis este posibil. Cel mai important este să avem credința și speranța că Domnul ne este alături mereu și ne călăuzește pașii pe calea cea dreaptă.

În cea de-a treia zi, tema scenetei a fost "Călătorie în timpul regelui David... Oare să fiu eu alesul? Totul este posibil". Din această secvență, cu toții am înțeles că Dumnezeu ne alege pe fiecare și că alături de el putem învinge orice obstacol. Trebuie să fim bucuroși că cea mai importantă persoană din univers are încredere în noi și ne alege pentru o misiune deosebită.

În ultima zi, piesa de teatru s-a intitulat "O perlă scumpă... merită toți banii". În acest episod, împărăția cerurilor era asemănată cu o perlă prețioasă, cu o comoară. Noi, oamenii, putem dobândi împărăția cerurilor doar dacă fiecare dintre noi folosește darurile pe care le are pentru a căuta "comoara" mult dorită.

Pe lângă aceste secvențe ce i-au avut ca actori pe tinerii din Acțiunea Catolică, dar și pe lângă catehezele realizate de părintele Alessandro, cei mici au lucrat în echipă, au jucat diverse jocuri și au profitat din plin de timpul petrecut împreună. Nu au lipsit surprizele. Ziua se încheia în biserică, cu recitarea sfântului Rozariu și sfânta Liturghie, în cadrul căreia erau prezentate și planșele și obiectele pregătite de copii în cadrul activității de dimineața. Copiii și tinerii au pregătit cântările și au animat cu bucurie momentele liturgice.

Sâmbătă a fost o zi mai specială, întrucât fiecare echipă a fost nevoită să colaboreze pentru a găsi mult râvnita comoară. Cu toții au muncit și s-au distrat totodată, fiindcă scopul activităților din aceste zile a fost distracția, și nu câștigarea premiului cel mare. Oricum, cu toții suntem câștigători, întrucât am dobândit cunoștințe noi, am cunoscut oameni minunați și am trăit, câteva zile, ca o adevărată familie.

Campusul s-a încheiat duminică, 16 iulie, cu sfânta Liturghie a copiilor și tinerilor de la ora 10.30, Liturghie la care au fost prezenți doi preoți nou-sfințiți: părintele Iulian Sescu și părintele Alois Cancel, moment la care părintele paroh a adus mulțumiri grupului de la Seminarul "Don Orione", participanților, comunității și, mai ales, binefăcătorilor.

Campusul s-a încheiat cu premierea echipelor și cu multă voie bună. Au fost cu adevărat zile memorabile, pline de experiențe minunate, de care ne vom aminti cu drag.

Emilia Encuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-16 iulie: Răducăneni: Campusul "Călătorii cu mașina timpului"


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat