Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus pentru copii la catedrală

Vara anului 2017 a adus la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria Regină" din Iași un nou campus pentru copii, intitulat: "Viața, o comoară de descoperit!", între 10 și 15 iulie 2017. Aproximativ 240 de copii au petrecut o săptămână de neuitat în spațiul sacru al catedralei, învățând importanța valorilor morale, dar, în același timp, gustând din magia teatrului și a jocurilor.

Programul zilnic al campusului a constat în primirea copiilor la ora 9, urmată de rugăciunea de dimineață, când, în una din zile, Preasfințitul Petru Gherghel a vizitat tinerii participanți. Urma momentul teatrului, iar apoi activitățile formative urmate de laboratoare și jocurile mari ale zilei: jocuri cu apă, jocul galaxiilor, jocuri la stand sau jocuri ștafetă. Fiecare zi se încheia cu bansuri și o scurtă rugăciune susținută de părintele Pavel, ca mulțumire adusă Domnului pentru ziua minunată.

Fiecare zi de campus a avut un moto specific. Astfel, prima zi a propus: "Începe călătoria", în timp ce a doua zi a învățat copiii despre "Importanța de a alege bine" , ziua a treia focalizându-se asupra "Prieteniei". Joi, a patra zi, cei mici au reflectat asupra "Egoismului și a geloziei", iar vineri au descoperit secretul "Fericirii adevărate".

Animatorii noștri, organizați de către părintele Pavel Beșleagă și surorile Adriana Roca și Lucia Petrișor, le-au pregătit copiilor multe bansuri frumoase și distractive, dar și o serie de laboratoare: rame foto, experimente, dans, muzică, pălării, împâslire a lânii, creație, karate, scoubidou, pictură pe sticlă, prim ajutor, jurnalism, public speaking și jocuri de masă.

Produsele finite ale acestor workshopuri au fost prezentate sâmbătă, 15 iulie 2017, la spectacolul final al campusului.

Mulțumim din suflet tuturor organizatorilor noștri, părinților care și-au încredințat copiii în mâinile noastre și, nu în ultimul rând, celor mici, care au petrecut cu siguranță o săptămână nemaipomenită!

Vă așteptam și la anul! Vacanță frumoasă în continuare!

Carmil Chelaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-15 iulie: Iași: Campus pentru copii la catedrală


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat