Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Tineri la școala iubirii

Sâmbătă, 8 iulie 2017, la Casa Surorile "Patimii lui Isus", din Butea, a avut loc cursul pentru logodnici, organizat de către Oficiul pentru Pastorația Familiei. Au fost prezente cinci perechi de logodnici, din mai multe parohii din Decanatul de Siret și Piatra. Pentru prima dată a fost prezentă și o familie tânără, semn că acest curs este deschis tuturor.

La modul sincer, dacă nu aș fi văzut invitația pr. Felician Tiba, de pe o rețea de socializare, nu aș fi știut de curs. Am văzut, ne-am prezentat, ne-am convins și acum am vrea să împărtășim și cu voi ceea ce am experimentat de-a lungul programului propus.

O să încep prin a mulțumi echipei de la Oficiul pentru Familii, dar și surorilor din Butea pentru disponibilitatea și exemplul de slujire pe care ni l-au dat de-a lungul zilei.

La invitația insistentă pe care a făcut-o pr. Felician ne așteptam ca și conținutul să fie pe măsură. Și nu am fost dezamăgiți! Am admirat mult deschiderea, disponibilitatea și mai ales simplitatea lucrurilor împărtășite. Nu știu dacă părinții noștri ar fi avut vreodată curajul să ne spună ce am auzit la acest curs. Poate ar fi trebuit s-o facă școala sau vreun medic, dar cum Biserica este singura căreia îi mai pasă de familie, de binele autentic al familiei, ea, prin cei abilitați, ne oferă din acest tezaur plin de profunzime și-i mulțumim!

Am avut bucuria de a intra încă odată în misterului omului, bărbat și femeie, al atracției originare, al creării omului cu un trup nupțial, creat pentru a se dărui, pus într-o continuă tensiune-atracție către femeie, în cazul bărbatului și către bărbat, în cazul femeii. Știam că suntem diferiți, dar la curs am înțeles câtă nevoie avem de diferența dintre noi, că nu intrăm în acest proiect ca să-l schimbăm pe celălalt, ci doar ca să-l sprijinim și să-l facem fericit.

Respectul a fost cuvântul repetat aproape obsesiv, respect reciproc și iubire. Iubirea nu poate subzista acolo unde lipsește respectul, iar respectul nu poate fi acordat dacă lipsește iubirea.

În ansamblu, atât partea de antropologie, ținută de doamna Eugenia Dămătăr, cât și partea de metode naturale, ținută de doamna Iuliana Petruț, au completat un tablou atât de necesar începutului și conținutului vieții de familie.

Mulțumim și surorilor care ne-au oferit prânzul cu o disponibilitate și cu o iubire fraternă demne de cărțile cu pilde.

Acum rămâne ca sămânța aruncată să fie lăsată să crească. Va depinde de fiecare dintre noi de cât suntem de dispuși să creștem și să ne maturizăm în iubirea noastră.

Claudia și Marcelin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iulie: Butea: Tineri la școala iubirii


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat