Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși-Corni: Campus de vară "Alături de Francisc, suntem mici apostoli ai lui Isus"

Copiii Parohiei "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni au participat cu bucurie, în perioada 3-8 iulie 2017, la campusul de vară cu tema "Alături de Francisc, suntem mici apostoli ai lui Isus". Cei peste 80 de copii au fost sprijiniți de părintele paroh Petru Olariu, OFMConv și îndrumați de părintele Gabriel Bogleș OFMConv., în colaborare cu Surorile Franciscane Misionare de Assisi, Surorile Săracilor "Don Morinello" și 20 de tineri animatori.

Tema campusului s-a centrat pe sfântul Francisc de Assisi, un exemplu de bunătate, umilință și iubire pentru noi toți. Participanții au fost grupați în trei echipe: Razele de soare, Izvoarele curgătoare și Vulturii roșii.

Fiecare dimineață ne-a adunat în biserică, unde ne rugam și intonam imnul campusului. După acestea, animatorii prezentau câte o scenă din viața sfântului Francisc, care era discutată la cateheză. Mai apoi, ne exersam abilitățile manuale și creative, prin realizarea unor obiecte religioase sau compunerea unor rugăciuni.

În aceste zile, am învățat să "zidim împreună Biserica lui Cristos" , fiecare fiind o piatră din Casa Domnului. De asemenea, am înțeles că nu doar preotul, ci orice om poate binecuvânta pe ceilalți, prin cuvinte bune și prin urări de bine.

Ieșirea în natură ne-a făcut să conștientizăm cât de minunat este Domnul pentru că ne-a creat pe noi și toate câte ne înconjoară. Acolo am învățat să-i prețuim tot mai mult pe fratele Soare, sora Lună, surioarele Steluțe, sora Apă și pe fratele Foc.

Fiind mici misionari, nu am uitat de cei vârstnici, astfel încât i-am vizitat și ne-am rugat împreună cu ei pentru sănătate și ajutor în nevoie.

La finalul fiecărei zile, i-am mulțumit Tatălui pentru ziua ce a trecut prin participarea la sfânta Liturghie, rugându-ne și cântând din toată inima alături de restul credincioșilor.

Au fost zile pline de bucurie și de har, în care am învățat, asemenea sfântului Francisc, să ne rugăm mai mult, să facem fapte bune și să-i mulțumim Domnului neîncetat pentru darurile sale.

Andreea Hortolomei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-8 iulie: Huși-Corni: Campus de vară "Alături de Francisc, suntem mici apostoli ai lui Isus"


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat