Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Fundu Răcăciuni: Oare există pirați buni?

Copiii din Fundu Răcăciuni ne-au demonstrat că "da". Timp de o săptămână acești copii curajoși, deveniți mateloți, au făcut parte dintr-o mare flotă condusă de Căpitanul "Barbă-Neagră" și de secundul său "Fără-Dinți". Obiectivul acestei flote era găsirea marii comori a căpitanului Jack - cel mai mare și cel mai bun pirat din toate timpurile. Însă, înainte de a pleca în aventură, micii mateloți trebuiau pregătiți. În fiecare zi au avut parte de un antrenament; în fiecare zi Barbă-Neagră și Fără-Dinți i-au învățat pe copii câte o virtute primită ca moștenire de la marele căpitan Jack. Virtuțile puse în practică de copii sunt: acceptarea, iertarea, ajutorul și sinceritatea.

După zile întregi de antrenament, după ce mateloții și-au însușit aceste virtuți, a sosit și clipa mult așteptată: căutarea comorii. Micii mateloți s-au aventurat prin tot satul, au urmărit indiciile, au rezolvat ghicitorile, iar Andreea, o fetiță de 11 ani a găsit comoara: un cufăr plin cu bomboane în care era un mesaj foarte important de la căpitanul Jack: "Dragii mei mateloți, dacă ați ajuns până aici înseamnă că cea mai mare comoară o aveți deja: aceasta este prietenia, prietenie pe care ați câștigat-o prin acceptare, iertare, ajutor și sinceritate. Dovediți prietenia voastră împărțind bomboanele între voi". Andreea a împărțit cu bucurie bomboanele din cufăr, iar copiii și-au dat seama cu ușurință că marele căpitan Jack, cel mai bun și mai mare din toate timpurile, nu poate fi nimeni altul decât Isus, căpitanul și prietenul nostru.

Această mare aventură a avut loc în Parohia Fundu Răcăciuni "Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor" din județul Bacău. Este vorba de un GREF organizat de Institutul "Sfântul Ioan Calabria" în colaborare cu părintele paroh Laslău Ciprian, cu tinerii animatori din Fundu Răcăciuni și cu un grup de animatori veniți din Italia. GREF-ul s-a desfășurat în perioada 24-29 iulie 2017. Mulțumim căpitanului nostru Isus, binefăcătorilor și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei experiențe de neuitat.

Adrian Ticlos

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-29 iulie: Fundu Răcăciuni: Oare există pirați buni?


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat