Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (Nt): Campus pentru copii

În perioada 31 iulie - 5 august, în Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din satul Traian, județul Neamț, s-a desfășurat campusul "Vara împreună", tema aleasă fiind "Comoara de pe insulă".

Aproximativ 60 de copii au participat, dansând, jucându-se, rugându-se și cântând împreună cu parohul, pr. Edi, și cei 16 tineri care au coordonat activitățile. Copiii au fost repartizați în patru grupe: Marinarii, Căutătorii, Pirații și Căpitanii. În fiecare dimineață, pe lângă rugăciunea de început, dansuri și jocuri, copiii au privit la câte o parte a unei piese de teatru despre o comoară, despre pirații cei răi și despre oameni curajoși care au obținut unele lucruri mai importante decât banii, personaje aduse la viață de către animatori.

Tot dimineața, prin discuțiile de la momentul de cateheză, cei mici au reușit să înțeleagă mai bine povestea pe care au văzut-o și să descopere că oamenii răi pot să se schimbe în bine, că neîncrederea este una dintre cele mai mari probleme din zilele noastre și că adevărata comoară este ascunsă în sufletul fiecăruia dintre noi.

După-amiaza, copiii s-au jucat, au dansat împreună și s-au pregătit să se roage și prin cântarea lor la Liturghiile de seară, animate de ei. Tot după-amiază, ajutați de tineri, au învățat să facă flori și cutii din hârtie, păpușele de mohair și felicitări pentru cei dragi lor. Câștigătoarea campusului a fost echipa Căutătorii, deoarece a obținut cele mai multe puncte la jocuri. Cu toate acestea, toți au primit câte o diplomă, un semn de carte și o ceva dulce.

Această inițiativă, "Vara împreună", a fost benefică pentru copii, deoarece au învățat lucruri folositoare prin activități plăcute, făcute împreună, dar și pentru tinerii care au avut ocazia să lucreze cu cei mici și să le transmită ceva folositor. Mulțumim și binefăcătorilor care au sprijinit si cei care au adus câte o gustare pentru copii, în fiecare dimineață și după-amiază, înghețată, prăjituri, gogoși sau alte bunătăți.

Adelina Pîrțac și grupul de animatori

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 iulie - 5 august: Traian (Nt): Campus pentru copii


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat