Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Arini: Campus pentru copii "Aventurile Căpitanului Jack!"

În perioada 31 iulie - 4 august 2017, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Arini, a avut loc campusul cu tema "Aventurile Căpitanului Jack!", care a fost dedicat în mod special copiilor.

O frumoasă echipă formată din 22 de animatori, deveniți căpitani în aceste zile, condusă de părintele paroh Emanuel Lucaci, a primit în mijlocul comunității alți cinci animatori de la Congregația "Don Calabria", instruiți de părintele Gustavo Lissa, și împreună au organizat și condus un campus de neuitat.

Copiii, numiți "mateloți", în frunte cu căpitanii lor, au format șapte flote, care s-au aventurat "în larg", pentru a descoperi virtuțile care să-i ajute să ajungă la marea comoară a prieteniei. Fiecare zi s-a încheiat cu sfânta Liturghie, în care cuvântul de învățătură, ținut de părintele Anton Robu, aprofunda tema fiecărei zile.

Aproximativ 180 de mateloți, plini de energie, au început campusul așa cum le place lor cel mai mult, cu bansuri și jocuri. După-amiază au învățat de la căpitanii Barbă Neagră și Fără Dinți cât de importantă este acceptarea: fiecare dintre noi e unic și special! Nu suntem la fel! Dumnezeu ne-a creat diferiți pentru a ne completa unii pe alții, deoarece diversitatea face lumea mai frumoasă.

În cea de-a doua zi, ideea fundamentală a fost iertarea. Din exemplul celor doi pirați, echipajul a învățat că trebuie să ierte; toți suntem păcătoși, toți greșim, dar Dumnezeu, în marea sa bunătate, ne iartă toate greșelile, de aceea și noi trebuie să iertăm tuturor celor care ne greșesc.

La mijlocul săptămânii, galionul din Arini a înțeles importanța ajutorului. "Cine vă va da și numai un pahar cu apă, pentru că îi aparțineți lui Cristos, vă spun adevărul, nu va rămâne nerăsplătit" (Marcu 9,41-50). Ajutorul, cât de mic, este un semn al iubirii și al fraternității.

Tema zilei de joi a fost sinceritatea. Adevărul stă la baza unei relații de prietenie, a încrederii între oameni și mai ales a societății. Fără adevăr totul ar fi un haos, au descoperit de la cei doi pirați, micii mateloți. Această zi s-a încheiat, conform tradiției, cu un foc de tabără la care a fost invitată întreaga comunitate.

În ultima zi, au fost puse cap la cap toate virtuțile descoperite, și au ajutat la descoperirea marii comori: prietenia. Barbă Neagră și Fără Dinți au învățat toate acestea de la Marele Căpitan Jack, personaj care nu a apărut în scenete, dar care reprezenta figura lui Isus.

Astfel, echipajul din Arini a format o strânsă relație de prietenie bazată pe acceptare, iertare, ajutor și sinceritate, și împreună au descoperit cât de importantă este această comoară, mai ales dacă îl are în centru pe Isus.

Le mulțumim animatorilor de la Congregația "Don Calabria", preoților Gustavo Lissa și Anton Robu, părintelui paroh Emanuel Lucaci și tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestui campus, și sperăm ca această colaborare și prietenie să râmână la fel de strânsă.

Cristina Balint și Olimpia Țicloș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 iulie - 4 august: Arini: Campus pentru copii "Aventurile Căpitanului Jack!"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat