Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pârgărești: Campusul "Prietenia cu Isus"

În perioada 31 iulie - 2 august 2017, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria Regină" din Pârgărești s-a desfășurat campusul copiilor sub motoul "Prietenia cu Isus". În aceste zile minunate pline de bucurie, distracție, zâmbete, momente frumoase și rugăciune, petrecute alături de cei mai plini de viață din cadrul comunității, am învățat împreună cu ei cât de importantă este prietenia noastră cu Isus. Au participat aproximativ 45 de copiii, fiind alături de ei 13 tineri animatori.

Inițiativa acestui campus a fost a tinerilor, dornici de a le împărtășii frumusețea prieteniei celor mici, și de a petrece momente frumoase alături de ei. Toate aceste momente au frumoase au fost posibile, datorită sprijinului părintelui paroh, Eugen Diac.

În prima zi a campusului, copiii, au fost întâmpinați de salutul călduros al animatorilor, care i-au împărțit în trei: Roșu, Galben și Albastru. Pe parcursul acestei zile, copiii și-au ales numele echipei: astfel Roșu i-a denumirea de "Voinicii", Galben, "Zăpăciții", iar Albastru, "Aristocrații", au desenat steagul echipei, au compus propriul imn și și-au conceput un dans specific, pe care au trebuit să-l prezinte în fața celorlalte echipe. Tot în această primă zi, copiii au luat parte la diferite jocuri de cunoaștere.

În a doua zi copiii au petrecut clipe minunate participând la diferitele jocuri sportive, cum ar fi ștafeta, Țară, Țară, vrem ostași, jocuri cu apă etc. Animatorii le-au insuflat copiilor importanța încrederii unuia în celălalt, acceptarea celor de lângă ei, așa cum sunt, încurajarea colegilor de echipă, dar și susținerea echipelor concurente.

În a treia zi, au plecat în căutarea unei comori, care a fost ascunsă în sat. Astfel ei, au trebuit să caute indiciile amplasate în diferitele locații pentru a găsi comoara. În timpul căutării ei au vizitat și s-au rugat în cimitirele din sat și la ruinele vechii biserici "Sfântul Ștefan". Copiii au găsit aceea comoară, dar au aflat și că prietenia este o comoară, atunci când realizezi ce semnifică pentru tine cel de alături.

În timpul acestor trei zile, ei au învățat, de asemenea, că "Prietenul iubește în orice timp, se naște ca un frate în strâmtorare" (Pro 17, 17), Isus, ca prieten, ne așteaptă zilnic să ne asculte necazurile, suferințele, dar și bucuriile. El ne iubește orice s-ar întâmpla cu noi, niciodată nu o să renunțe la noi. De unde știm că el ne iubește? Răspunsul îl primim privind spre cruce. Prietenia se fundamentează pe porunca iubirii dată de Isus. Prietenia trebuie împărtășită cu ceilalți, nu se păstrează numai pentru sine. Un prieten, este o persoană în care mă încred; chiar dacă el m-a dezamăgit eu trebuie să nu renunț, din cauza aceasta la prietenia lui, ci să lupt ca eu să nu-l dezamăgesc pe el. Chiar dacă alții ne vor considera nedemni de prietenia cu Isus, noi trebuie să ne aducem aminte mereu de cuvintele sfântului Ioan: ".[orice] i-am cere primim de la el, pentru că păzim poruncile lui și facem ceea ce îi este plăcut" (1In 3,22). Dumnezeu nu ține cont de ce zic ceilalți, ci te iubește așa cum ești.

Mulțumim bunului nostru prieten, Isus, pentru aceste zile minunate petrecute împreună ca într-o familie!

Ștefan Lenghen

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 iulie - 2 august: Pârgărești: Campusul "Prietenia cu Isus"


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat