Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Campus pentru tineri

În perioada 25-28 iulie 2017, Familia Iubirii Milostive a organizat un campus pentru tineri, la Traian, jud. Neamț, la Centrul "Gaudium et spes". Au participat 13 tineri din diferite parohii (Adjudeni, Barticești, Bălușești, Bâra, Bârgăoani și Roman). Programul a fost încărcat, dar minunat, în aceste zile având ocazia să ne cunoaștem, să ne împrietenim și să trăim împreună, ca o adevărată familie.

Tema centrală a campusului a fost "A iubi înseamnă a dărui!" și a fost împărțită în cinci cateheze însoțite de o experiență concretă de dăruire.

Întâlnirea noastră a început cu un joc de cunoaștere, pentru că nu ne cunoșteam, dar aveam în comun ceva, dorința de a sta mai mult în prezența lui Isus și de a-l cunoaște mai bine.

Momentul de prezentare al tinerilor a fost urmat de o cateheză, având ca punct de plecare exemplul lui Isus care a slujit și s-a dăruit din iubire, o meditație personală, o întâlnire în grupul mare și am vizionat două mici filmulețe ce priveau viața fericitei Speranța a lui Isus și spiritualitatea Familiei Iubirii Milostive, sfânta Liturghie și alte activități (jocuri, bansuri...) pentru dezvoltarea noastră personală și spirituală.

A doua zi a început cu Laudele, apoi a continuat cu cele două cateheze care au fost concentrate pe dăruirea noastră, aceea de a fi gratuită și semnificativă. Un model de dăruire este însăși exemplul lui Isus. El se dăruiește cu bucurie, cu iubire, din toată inima. Am încheiat această zi de har cu Liturghia penitențială și cu sacramentul Spovezii care ne-a ajutat să ne curățăm sufletele și să redobândim pacea și liniștea interioară.

A treia zi a început cu Laudele, iar apoi a fost împărțită în două părți: prima parte s-a desfășurat la Traian, cu cateheza și meditația personală, urmate de împărtășirea în grup și sfânta Liturghie; a doua parte a zilei am petrecut-o în comuna Butea, printre bătrânii și bolnavii "Centrului de bătrâni". Această vizită ne-a ajutat să punem în practică dăruirea din iubire pe care am dezvoltat-o la cateheză.

Starea de fericire și nostalgie a bătrânilor ne-a încântat și emoționat în același timp și am înțeles marea bucurie pe care dăruirea o poate aduce. La întoarcere spre casă am făcut un mic popas la Miclăușeni unde am contemplat frumusețile naturii și vizitat Mănăstirea din localitate. Seara a fost încheiată cu vizionarea unui film despre sfântul Fillip Neri și cei care încă mai aveau energie au decis să joace o partită de fotbal împreună cu gazda noastră.

Ultima zi de campus a fost puțin mai diferită față de celelalte, deoarece fiecare dintre noi simțeam că ne apropiem de finalul acestui campus, dar asta nu ne-a împiedicat să ascultăm ultima cateheză ce ne reamintea că ceea ce se dăruiește rămâne veșnic. După o scurtă meditație personală am împărtășit în grup gândurile, ideile și angajamentele pe care le vom pune în practică în viitor.

Dorim să mulțumim părintelui Adrian pentru ospitalitatea acordată și sprijinul oferit la Spovadă și frumoasele cuvinte de încurajare adresate nouă la predică, surorilor de la Butea pentru primirea lor călduroasă, iar Slujitoarelor și Fiilor Iubirii Milostive sincere mulțumiri și aprecieri pentru timpul, efortul, implicarea, grija, atenția și bucuria cu care ne-au învăluit în aceste zile pentru ca acest campus să fie cât mai benefic pentru viața noastră de credință.

Mulțumim din inimă bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate! Mulțumim și celor care ne-au susținut material și spiritual ca să trăim aceste zile de credință și de bucurie!

Tinerii participanți la campus

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-28 iulie: Barticești: Campus pentru tineri


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat