Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răchiteni: Despărțirea de un păstor

Duminică, 30 iulie 2017, în biserica "Sfântul Anton de Padova" din Răchiteni a avut loc, la ora 10.00, Liturghia de rămas bun a părintelui paroh Marian Fechetă.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh a dat citire scrisorii Preasfințitului Petru Gherghel prin care este anunțat că, începând cu 1 august 2017, datorită vârstei de pensionare, este eliberat din funcția de paroh de Răchiteni și numit paroh emerit.

La această Liturghie a fost prezent și părintele Iosif Enășoae, reprezentant al Episcopiei Catolice de Iași, care i-a înmânat părintelui paroh Diploma de onoare și Crucea Fericitului Anton Durcovici, cu binecuvântarea episcopului de Iași, PS Petru Gherghel, și a episcopului auxiliar, PS Aurel Percă. Acestea au fost oferite ca recunoștință și apreciere pentru munca și implicarea exemplară în activitatea pastorală depusă, atât în comunitatea din Răchiteni, cât și în alte comunități, un mic gest de recunoștință pentru jertfa acordată Domnului în promovarea credinței.

La această răscruce de drumuri, credincioșii i-au oferit părintelui flori și câteva cuvinte de bun rămas în semn de mulțumire și recunoștință pentru munca și eforturile depuse. S-au alăturat florile și cuvintele de mulțumire ale membrilor Acțiunii Catolice din comunitate, pentru tot sprijinul și susținerea părintelui paroh în activitățile desfășurate. În semn de prețuire, ei i-au oferit părintelui un coș cu legume și o statuetă cu sfântul Anton de Padova, reprezentative pentru parohia noastră.

"După 14 ani de slujire în parohia Răchiteni, a venit momentul să ne luăm rămas bun. Au fost 14 ani în care ne-ați păstorit cu dăruire, cu blândețe, dar și cu fermitate, ani în care ne-ați condus pe calea cea dreaptă, pe drumul către împărăția Tatălui ceresc.

Cu siguranță nu v-a fost ușor să găsiți soluții la problemele apărute pe parcurs, cu siguranță ați făcut eforturi deosebite pentru a face lucruri frumoase în comunitatea noastră.

Pentru toate aceste eforturi, pentru tot ceea ce ați realizat, vă mulțumim!

Dar drumul nostru spre scopul final, fericirea veșnică, nu se oprește aici. Chiar dacă nu veți mai fi paroh de Răchiteni, cu siguranță veți rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna. Ne vom aduce aminte cu drag, de cuvintele și exemplele frumoase pe care ni le-ați oferit, de acordurile muzicale și cântecele minunate pe care le-ați dăruit Domnului, dar și comunității noastre, în toți acești ani.

Vă așteptăm să mai veniți pe la noi, ori de câte ori veți dori și veți avea ocazia!

Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a dat prilejul să fim împreună și îl rugăm să vă ocrotească în continuare și să vă răsplătească cu multă sănătate, cu viață lungă plină de bucurii și cu multe daruri cerești, iar în final să ne întâlnim acolo unde ne dorim cu toții, în Împărăția Cerului.

Drum bun, părinte, în continuare pe calea mântuirii și să fiți o lumină pentru cei din jur, oriunde veți merge!

Cu mult drag, comunitatea din Răchiteni!"

Prof. Cristina Ghercă


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat