Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Campusul "Prietenii lui Jonathan"

Vara anului 2017 a adus la Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava un nou campus pentru copii, intitulat "Prietenii lui Jonathan", care s-a desfășurat între 10 și 14 iulie 2017. Aproximativ 90 de copii si 20 de animatori au petrecut o săptămână memorabila în incinta Liceului "Mihai Eminescu", având parte de zile minunate, în care distracția, jocurile și voia bună s-au îmbinat armonios cu rugăciunea, sceneta și catehezele .

Programul zilnic a început la ora 8.30, printr-o întâlnire organizatorică cu animatorii, iar la ora 9.00 se celebra sfânta Liturghie, urmând bansurile de dimineață atât de îndrăgite de copii și sceneta pregătită cu multă grijă de animatori. După scenetă, toate cele opt grupe de copii se despărțeau în sala liceului pentru ca fiecare grupă să aprofundeze cu animatorii responsabili tema zilei campusului. Ziua se încheia la ora 15.00, când copiii terminau atelierele (brățări, puzzle etc.).

În prima zi a campusului fiecare grupă și-a ales un nume care să-i reprezinte (ex: îngerașii, visătorii, pescărușii lui Jonathan, tigrișorii etc.), iar în ultima zi copiii au fost bucuroși să-l primească alături de ei pe clovnul Bobo.

Mulțumim în special pr. Iosif Păuleț, pr. Marian Garghi și directorului liceului pentru că ne-a pus la dispoziție clădirea. Mulțumim din suflet tuturor animatorilor noștri, părinților care au avut curajul să-i încredințeze pe cei mici în mâinile noastre și, nu în ultimul rând, copiilor, care au petrecut cu siguranță o săptămână mirobolantă!

Cristian Mihai Demușca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-14 iulie: Suceava: Campusul "Prietenii lui Jonathan"


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat