Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa despre Charlie Gard: Să fie îngrijit până la sfârșit

De Domenico Agasso jr

Să fie însoțit așa cum doresc părinții săi. Așadar, să fie îngrijit până la sfârșit. Este apelul lansat de papa Francisc pentru Charlie Gard, copilul englez, bolnav incurabil care ar trebui să fie însoțit la moarte pe baza diferitelor decizii judecătorește de trei curți engleze diferite, de grad diferit, și în cele din urmă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Asta prezintă directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Greg Burke.

"Sfântul Părinte", declară purtătorul de cuvânt al Vaticanului, "urmărește cu afect și emoție evenimentul micuțului și exprimă propria apropiere părinților săi". Pentru ei "se roagă, dorind ca să nu se neglijeze dorința lor de a-l însoți și îngriji până la sfârșit pe copilul lor".

Acestea sunt ore de așteptare și de angoasă pentru cei din familia micuțului Charlie înainte ca să fie scoase din priză aparatele care-l țin în viață. Chris Gard și Connie Yates - scrie Telegraph online - petrec ultimele zile cu micuțul lor de 10 luni, lovit de sindromul de degradare mitocondrială, o boala clasificată ca incurabilă. Copilul, care din cauza patologiei nu poate vedea, auzi, nu se poate mișca, nu poate plânge și nici înghiți fără asistența aparatelor, este internat la Great Ormond Street Hospital din Londra.

Ieri medicii au acordat părinților o scurtă prorogare înainte de a spune adio copilului.

Cazul lui Charlie a fost în centru unei bătălii legale. Părinții au cerut ca să fie supus copilul la o terapie experimentală în SUA, dar specialiștii de la spital s-au declarat siguri că un astfel de tratament nu l-ar fi ajutat. În această chestiune a fost chemată și Curtea Europeană a Drepturilor Umane, așa cum făcuseră înainte tribunalele din Regatul Unit în diferitele grade de apel, care marțea trecută s-a pronunțat în favoarea medicilor de la Great Ormond Street Hospital.

"A apăra viața umană, mai ales când este rănită de boală, este o angajare de iubire pe care Dumnezeu o încredințează fiecărui om", a scris ieri într-un tweet pontiful în care, fără a-l cita în mod explicit, a făcut referință la evenimentul micuțului Charlie.

(După Vatican Insider, 2 iulie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat