Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Galbeni: La casa doctorului Benedict

Sâmbătă, 17 iunie 2017, la casa "doctorului Benedict", din Galbeni-Bacău, a avut loc cursul pentru logodnici, organizat de către Oficiul pentru Pastorația Familiei, din cadrul Diecezei de Iași. A fost prezentă o pereche de tineri și logodnica din cea de-a doua pereche.

Chiar și așa, ne-am apreciat reciproc, părintele Felician împreună cu echipa sa de specialiști ne-a apreciat pe noi pentru curajul de a ne deplasa până la Galbeni (suntem de undeva de lângă Onești), iar noi i-am apreciat pe dânșii pentru că pentru trei persoane s-au deplasat de la Iași.

Cursul s-a ținut la casa doctorului Benedict, așa cum se știe, un preot dedicat slujirii omului, preot și în același timp medic, în curs de beatificare.

Ce ni s-a spus? Mai întâi ni s-a spus că după darul vieții și al credinței, alegerea căsătoriei și apoi a vieții de familie, sunt căile pe care Dumnezeu ne preferă, pe care ne cheamă la mântuire, pe care suntem chemați să ne sfințim reciproc, iubindu-ne și îngăduindu-ne cu limitele și darurile noastre.

Ni s-a mai spus că viața de familie presupune multă muncă, o atenție reciprocă continuă, un a-l cuceri pe celălalt care nu trebuie să se oprească niciodată și mai ales că prin alegerea pe care am făcut-o acceptându-ne unul lângă celălalt, am răspuns unei vocații.

Doamna Eugenia ne-a îmbărbătat și ne-a responsabilizat spunând că doar de noi depinde fericirea și binele din familie. Creându-ne după chipul și asemănarea sa, Dumnezeu a pus în noi tot ceea ce avem nevoie ca să ne fie bine, depinde doar de noi să fie astfel.

Spre final, doamna Iuliana Petruț, specialist în metode naturale, ne-a făcut să înțelegem că de măsura în care vom ști să ne respectăm în actul conjugal, să fim deschiși spre viață, va depinde frumusețea și armonia vieții noastre de familie. Un copil, spunea doamna, îți lasă buzunarele goale, dar îți umple inima, îți golește frigiderul, dar îți umple sufletul cu iubirea lui.

Experiența de la Galbeni a fost una foarte bine venită. Bineînțeles că ne-am rușinat la văzul puținilor participanți, dar ne-am liniștit imediat când părintele Felician ne-a asigurat că sămânța, chiar dacă este pusă și într-un ghiveci, tot dă roade. Nu cantitatea e importantă, a mai spus părintele, ci calitatea. Inspirându-se din Amoris laetitia ne-a mai spus să vorbim tuturor despre importanța cursurilor pentru logodnici, despre pregătirea pentru viața de familie și nu doar pentru nuntă.

Un mare și sincer mulțumesc pentru efortul făcut în a avea familii bune!

Claudia și Sorin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iunie: Galbeni: La casa doctorului Benedict


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat