Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Prima sfântă Împărtășanie

Ziua de 18 iunie 2017 a fost una cu o încărcătură spirituală deosebită pentru comunitatea romano-catolică din Siret, în care 15 copii au primit pentru prima dată, în inima lor, pe Isus din preasfântul sacrament.

Drumul de pregătire pentru acest moment a fost lung, frumos și anevoios în același timp; provocările la care sunt expuși tinerii și copiii zilelor noastre sunt multe, dar, prin grija și îndemnurile părintelui Irinel, acești copii au participat activ la pregătirea catehetică aferentă acestui eveniment.

Pregătirea a început odată cu Postul Mare, când copiii au fost îndemnați să participe activ la celebrările specifice acestei perioade liturgice; Calea crucii, adorațiile și meditațiile au fost un prilej potrivit de a se pregăti cum se cuvine pentru primirea lui Isus.

Luna mai, lună dedicată Preacuratei Fecioare Maria, a fost o altă perioadă frumoasă în care copiii, prin recitarea și meditarea misterelor sfântului Rozariu, au aprofundat din ce în ce mai mult importanța și frumusețea acestui eveniment.

Pregătirile s-au intensificat în apropierea frumoasei sărbători: prima Spovadă, primele sfaturi și încurajări ale părintelui paroh în cadrul sfintei Spovezi au dat emoții copiilor, dar și părinților care și-au amintit de prima lor sfântă Împărtășanie, făcută cu mulți ani în urmă.

Copiii, susținuți și de părinți, s-au mobilizat exemplar și conștienți fiind de importanța momentului, au pregătit cântece și poezii pentru a înfrumuseța celebrarea atât de mult așteptată.

În ziua în care copiii l-au primit pentru prima dată pe Isus, comunitatea a venit cu mic cu mare să participe la acest eveniment, dând dovadă de iubire față de cei mai mici membri din parohie.

Bucuria și emoția acestei zile vor rămâne mult timp în memoria noastră, iar zâmbetul copiilor ne va aminti mereu că Isus este mai presus de orice, și că numai El ne poate dărui pacea și fericirea adevărată.

Tadeus Danelciuc

* * *

Siret: Prima sfântă Împărtășanie, 18 iunie 2017


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat