Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zi recreativă cu persoanele consacrate din zona Bacău

Cu multă bucurie pe chip și-n suflet, în ziua de 17 iunie 2017, un grup de 25 de persoane consacrate din zona Bacău, din diferite congregații: Surorile Sfântul Carol Borromeu, Oblatele Asumpționiste, Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, Maestrele Pie Venerini, Maria Bambina, Surorile Don Calabria, Surorile Sfintei Maria Magdalena Postel, Sfânta Față a Domnului nostru Isus Cristos, Frații Minori Conventuali și Frații Salezieni Don Bosco, ne-am întâlnit la Curia Provincială a Fraților Franciscani din Bacău, de unde am pornit către mult așteptatul moment recreativ de fraternitate.

Drumul nostru a început cu rugăciunea de dimineață prin care l-am lăudat pe Dumnezeu pentru că ne-a dat această oportunitate de a fi împreună. Ajunși la sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești, mai întâi am participat la sfânta Liturghie prezidată de pr. Alexandru Olaru, OFMConv., și concelebrată de pr. Albert Goșman, OFMCap., împreună cu pr. Sandro Solari, SDB. Liturghia a fost animată cu cântări frumoase în cinstea sfintei Fecioare Maria, Regina Apostolilor. Plecând de la faptul că noi suntem în călătorie, pr. Albert ne-a dat ca exemplu viața fericitului Ieremia Valahul, care a plecat la drum către Italia cu gândul de a deveni sfânt. Asemenea și noi, pelerini pe acest pământ, să încercăm sa-i urmăm exemplul în drumul nostru pe care îl parcurgem în viața consacrată. După acest moment spiritual ne-am îndreptat spre casa Surorilor "Isus Răscumpărătorul" din Onești. Aici ne-a întâmpinat sora Michella Martiniello care ne-a prezentat activitatea lor social-educativă cât și gospodăria lor agricolă și zootehnică.

După aceste momente de comuniune, călătoria noastră a continuat către salina din Târgu Ocna unde ne-am încărcat plămânii cu aer benefic pentru sănătatea noastră. De asemenea, aici am avut posibilitatea de a participa cu bucurie la diverse activități sportive (tenis, gimnastică...). A urmat un moment de agapă fraternă la un local din apropiere. După ce ne-am încărcat cu forțe proaspete am pornit către Slănic Moldova unde am încheiat drumul nostru și momentele de comuniune fraternă cu rugăciunea rozariului, aducându-i mulțumire lui Dumnezeu pentru această zi frumoasă, în biserica parohială dedicată Sfintei Fecioare Maria. Ca și frați și surori, am fost primiți de către gazde în casa de oaspeți de lângă biserică unde am servit ceva dulce și am făcut o scurtă evaluare a zilei, reieșind în unanimitate că astfel de momente de recreere sunt benefice pentru toate categoriile de persoane consacrate și ar fi de dorit să se organizeze cât mai des.

Mulțumim Domnului pentru această zi de rugăciune și destindere. A fost un moment în care am avut posibilitatea de a ne cunoaște mai bine și de a ne deschide către noi activități și proiecte împreună. Mulțumim, de asemenea, sr. Emanuela Bereșoaei, responsabila zonei Bacău, și pr. Alexandru Olaru, care au avut inițiativa și au organizat atât de bine această zi. Mulțumim tuturor participanților pentru dispoziția și voia bună de care au dat dovadă și care au făcut ziua frumoasă în ciuda ploii de după-amiază.

Cu dorința că ne vom mai organiza asemenea ieșiri și anul următor, ne-am întors cu bucurie la casele noastre lăudându-l pe Domnul cu rugăciune vesperelor.

Sr. Alina, SCMP și sr. Clementina, OA

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iunie: Zi recreativă cu persoanele consacrate din zona Bacău


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat