Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Jubileul de 20 de ani de preoție al promoției 1997

"Ce-i voi da în schimb Domnului pentru tot binele pe care mi l-a făcut? Voi lua potirul mântuirii și voi invoca numele Domnului!" Cu aceste cuvinte ale psalmistului, am putea sintetiza bucuria celor 20 de ani de slujire în via Domnului a celor hirotoniți preoți în anul 1997.

De cele mai multe ori însă omul apelează la ajutorul lui Dumnezeu atunci când se află într-o strâmtorare sau grea cumpănă. Puțini poate se mai găsesc să mulțumească lui Dumnezeu pentru poate ajutorul primit. Cu atât mai mult este de apreciat inițiativa preoților care vineri, 16 iunie 2017, în biserica "Înălțarea Sfintei Cruci" din Luizi-Călugăra, au dorit să mulțumească Domnului. Și cum puteau face acest lucru mai frumos decât celebrând tocmai tainele sfinte la care Domnul i-a învrednicit?

Iată de ce preoții franciscani ai Provinciei "Sfântul Iosif" din Romania, hirotoniți în anul 1997, s-au reunit aici, la Luizi-Călugăra, nefiind întâmplătoare această locație, dar fiind locul unde de fapt au început acest drum de consacrare, când, în anul 1990, imediat după căderea regimului comunist, au făcut aici, în această comunitate, anul de noviciat.

Celebrarea a fost prezidată de pr. Gheorghe Pișta, iar în cuvântul de introducere, părintele paroh al comunității, Iosif Beșleagă, le-a mulțumit preoților sărbătoriți pentru alegerea acestui loc și s-a arătat încântat de această inițiativă deosebită. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Iulian Misariu, evidențiind darul Domnului prin sfânta Preoție încredințată, precum și misiunea de a vesti Evanghelia prin cuvânt și exemplu.

La sfârșitul sfintei Liturghii, pr. Ștefan Acatrinei a mulțumit în numele tuturor preoților prezenți, pr. Iosif Bisoc, pr. Anton Acatrinei, pr. Mihai Gal, pr. Sorin Giurgi, pr. Sebastian Diac, pr. Liviu Brudaru, pr. Eusebiu Pișta, dar și al celor care din diferite motive nu au putut participa la această sărbătoare. A menționat, de asemenea, faptul că această serie de preoți consacrați în anul 1997 este una împânzită în toate colțurile pământului, de la Japonia, America și până în Italia și multe țări europene. A amintit, de asemenea, că doi dintre ei s-au întors în casa Tatălui ceresc, pr. Petru Cervencu și pr. Marcel Ianuș, pentru care oferim rugăciunile noastre.

Cu recunoștința adresată tuturor credincioșilor din comunitatea noastră, care atunci când s-au aflat aici pentru anul de noviciat i-au susținut cu cele materiale și spirituale, cu mulțumirea pentru tot darul Domnului, întreaga celebrare s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă, iar agapa frățească a întregit acest moment de comuniune și sărbătoare!

La mulți și binecuvântați ani în via Domnului!

Pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 iunie: Luizi-Călugăra: Jubileul de 20 de ani de preoție al promoției 1997


 

lecturi: 46.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat