Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kenya: "Maikona este o oază în mijlocul deșertului"

În perioada 1-11 iunie 2017, IPS Ioan Robu, arhiepiscop de București, a făcut o vizita în Kenya, cu ocazia jubileului de 50 de ani de la prima evanghelizare în misiunea din Sololo, Dieceza de Marsabit; această sărbătoare s-a celebrat la Sololo, la 4 iunie, unde au participat episcopul Kihara (episcop de Marsabit), mulți preoți din misiunile învecinate și mulți credincioși din toată Dieceza de Marsabit.

IPS Ioan Robu a sosit din România împreună cu pr. Wilhelm Dancă, pr. Liviu Matieș și Ciprian Dumea, toți din Arhidieceza de București.

În perioada 6-8 iunie, grupul de oaspeți din România, însoțiți de preoții din Sololo, pr. Cristi Pișta și pr. Aurelian Herciu, au vizitat și misiunea din Maikona, aici unde suntem preoții din Dieceza de Iași. A fost un moment de bucurie pentru întreaga comunitate. În ciuda călătoriei grele prin deșertul Chalbi, de la Sololo până la Maikona, IPS Ioan Robu a dorit să facă această vizită și să transmită un mesaj de bucurie misionarilor din Dieceza de Iași și comunității noastre de aici.

Toți oaspeții români ai misiunii din Sololo sunt oaspeții bineveniți și ai misiunii din Maikona, și viceversa, astfel încât să se păstreze prietenia, colaborarea și comuniunea dintre cele două misiuni administrate de preoții români.

După o cunoaștere a misiunii din Maikona, prin vizite la diferite școli și alte proiecte de aici, s-a celebrat o sfânta Liturghie solemnă în biserica parohială cu participarea mai multor credincioși, copii, elevi, tineri și adulți. IPS Ioan Robu a apreciat în mod deosebit tot ceea ce pr. Eugen Blaj împreună cu ceilalți misionari, pe parcursul celor circa 15 ani de activitate în această comunitate, a reușit să realizeze în Maikona prin proiectele frumoase realizate și prin structurile create: oratoriu, dispensar, școli, grădinițe; "Maikona este o oază în mijlocul deșertului, și la propriu, și la figurat, prin tot ceea ce se vede și ce se realizează!" - a spus IPS Ioan Robu.

Doresc să mulțumesc IPS Ioan Robu și preoților care l-au însoțit, în numele comunității din Maikona, pentru onoarea pe care ne-a făcut-o cu această vizită surprinzătoare. Am transmis totodată și invitația pentru alte eventuale vizite și altor preoți din Arhidieceza de București, deoarece activitatea misionară poate fi un izvor de alimentare a zelului pastoral atât pentru preoți, cât și pentru laicii din România.

Pr. Claudiu Iștoc
(www.cmdiasi.ro)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-8 iunie: Kenya: "Maikona este o oază în mijlocul deșertului"


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat