Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Prima Sfântă Împărtășanie

"În rest, fraților, bucurați-vă!" Într-adevăr, cuvintele sfântului Paul din cea de-a doua lectură a duminicii Preasfintei Treimi, din 11 iunie 2017, ne-au fost într-un mod deosebit adresate nouă, celor care facem parte din comunitatea din Lespezi, întrucât am avut motive de bucurie. În primul rând, sărbătoarea Sfintei Treimi, iar în al doilea rând sărbătoarea a 42 de copii care în această zi minunată l-au primit pentru prima dată pe Isus Cristos sub chipul pâinii și al vinului.

Pășind timid la prima zi de pregătire, parcurgând drumul cunoașterii și învățând cele trebuincioase, copiii au dat dovadă că merită cu desăvârșire să-l primească pe Isus.

Alături de părintele vicar și tinerii animatori ai comunității, copiii au pășit treaptă cu treaptă, cu emoție și bucurie, pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și au făcut încă un pas în față spre a-l cunoaște mai bine pe Isus.

Părintele paroh, Gheorghe Farcaș, în cuvântul de edificare sufletească al predicii, a dorit să sublinieze importanța acestei zile, prin înțelegerea și asimilarea gestului de jertfire și dăruire al lui Isus față de noi în pâinea cea vie, pâinea îngerilor, prin parcursul de cunoaștere interioară și pătrundere a apropierii de Isus de care au avut parte copiii comunității noastre și prin sacramentul intimității descoperirii sufletești în fața lui Isus, în spovadă.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh i-a felicitat pe părinții copiilor și i-a îndemnat să se implice în continuare în viața sufletească a acestor copii minunați și să fie aproape de ei, în a le descoperi tainele vieții, în iubirea familială.

O mulțumire particulară a fost adresată și tinerilor animatori ai comunității, care, sub frumoasa coordonare a părintelui vicar, au fost alături de copii în parcursul de pregătire.

Daniel Abortulesei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 iunie: Lespezi: Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat