Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Libourne: Zilele familiei la comunitatea română

În perioada 8-11 iunie 2017, în comunitatea română din Libourne-Bordeaux (FR) au avut loc Zilele familiei, o inițiativă a Oficiului pentru Pastorația Familiei din Dieceza de Iași, locul de proveniență a celor mai mulți membri ai acestei comunități.

Surpriza ne-a fost oferită de către pr. Felician Tiba, coordonatorul acestui oficiu, la invitația pr. Valerian Enășcuț, dar și a comunității ca atare.

A fost pentru noi ca o reîmprospătare a vieții în general și a vieții de familie în special. Părintele ne-a purtat pașii de la minunatul moment al intrării în viață până la desăvârșirea ei printr-o viață trăită pentru Dumnezeu, concretizată în frumusețea și încercările vieții de familie.

Prin teme frumos prezentate, întărite prin cuvântul Sfintei Scripturi și al Magisteriului Bisericii, mai ales Amoris laetitia, am descoperit încă o dată frumusețea alegerii pe care am făcut-o căsătorindu-ne, dar și misiunea nobilă la care am fost chemați prin viața de familie.

Ne-a impresionat mult momentul în care ni s-a spus că Dumnezeu, folosindu-se de "lipsurile" noastre, ne-a trimis ca misionari pe acest pământ, pentru ca prin modalitatea noastră de a trăi credința, întărită în perioada comunistă de exemplul martirilor noștri, mai ales a fericitului Anton Durcovici, să-i încurajăm pe cei care poate s-au răcit sau s-au îndepărtat total de Dumnezeu și de Biserică.

A fost o ocazie specială în care am putut să reînnoim iubirea care ne-a unit în căsătorie, precum și să redescoperim rolul pe care îl avem față de copiii pe care Dumnezeu ni i-a încredințat spre a-i călăuzi în această lume.

Restul, cuvintele transmise ca de la inimă la inimă, colocviul nostru personal cu Dumnezeu în cadrul spovezilor făcute, rugăciunea pentru binele familiei, toate vor continua să rămână repere profunde ale acestor zile pline de har.

Mulțumim părintelui Valerian care ne-a încurajat în demersul de a-l avea pe părintele Felician cu noi, îi mulțumim și pentru că ne înconjoară cu atâta iubire și dăruire, mulțumim și episcopilor de la Iași, pe care îi așteptăm la comunitatea română de la Libourne, dar și tuturor celor care prin prezența lor au făcut frumoase aceste zile.

Comunitatea de la Libourne

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-11 iunie: Libourne: Zilele familiei la comunitatea română


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat