Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărgineni: Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor

Duminică, 11 iunie 2017, la ora 11.00, în biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Mărgineni s-a celebrat Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor din această parohie. În cadrul sfintei Liturghii celebrată de părintele vicar Sergiu-Doru Stoica și concelebrată de preoții asumpționiști Cătălin Florea și Ovidiu Robu, un număr de 18 de copii - 12 de băieți și 6 fete - au putut simți prezența Mântuitorului Isus în trupul și sufletul lor atunci când au primit sacramentul Euharistiei pentru prima oară în viața lor de creștini.

Soarele frumos al amiezii de duminică a strălucit pe chipurile acestor copii ca o răsplată și o încununare a patru luni pline de pregătire catehetică pentru a înțelege și primi cu evlavie acest minunat sacrament. Emoțiile părinților le-au întrecut pe cele ale copiilor, mai mult decât atunci când s-au prezentat la examenul catehetic sau când s-au spovedit prima oară, în ziua antecedentă.

Copii au participat activ la Liturghia lor specială, cântând și rugându-se, citind lecturile și oferind daruri la altar. Îndemnați de părintele vicar în cadrul predicii, cei mici au prins curaj atunci când au aprins lumânările împodobite atent cu flori și și-au mărturisit cu tărie credința în Domnul nostru Isus Cristos. Dar momentul cel mai emoționant și mai așteptat a fost acela al împărtășirii cu preasfânta Euharistie, când l-au primit pentru prima oară în viața lor pe Isus sub chipul pâinii, fiind în comuniune sacramentală cu părinții, nașii, rudele și comunitatea din Mărgineni.

Bucuria acestei sfinte Liturghii nu s-a terminat aici, întrucât cei mici au fost invitați, alături de părinți și rude să deguste câte o prăjitură și un suc și să fie răsfățați cu câte un Rozariu, amintirea și o mică atenție.

Mulțumim cu această ocazie copiilor, părinților, nașilor, părintelui paroh Mihai Dumitru, sorei Ana Budău, domnului dascăl Paul Șandru, dar și animatorilor din cadrul Acțiunii Catolice din Mărgineni, care s-au implicat pentru a realiza această sărbătoare a comunității noastre.

Pr. Sergiu-Doru Stoica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 iunie: Mărgineni: Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat