Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Un "da" responsabil

Sâmbătă, 10 iunie 2017, Oficiul pentru Pastorația Familiei, în periplul pregătirii logodnicilor pentru căsătorie a poposit la Piatra Neamț, unde a fost întâmpinat de pr. Mihai Enășel.

A răspuns chemării Bisericii o singură pereche de logodnici, deși se anunțaseră trei. O pereche de tineri frumoși, care, deși nu sunt din Piatra Neamț, aici muncesc și se pregătesc pentru a-și întemeia o familie.

Din partea Oficiului pentru Pastorația Familiei au fost prezente doamnele Eugenia Dămătăr, Maria Gherghel și Iuliana Petruț, părintele Felician Tiba fiind plecat pentru Zilele Familiei în comunitatea de români din Franța.

Părintele Tiba a ținut să le vorbească personal logodnicilor și să-i încurajeze în formarea lor pentru viitoarea familie, de aceea le-a telefonat, ca să-i felicite pentru alegerea făcută.

În viața logodnicilor sunt multe lucruri de făcut care pun presiune asupra lor, par urgente, însă nu toate sunt importante, sau nu toate sunt la fel de importante pentru familia pe care se pregătesc să o întemeieze. Ordinea priorităților în viața lor nu o putem stabili noi, cei din exterior. Dacă acum nu-și găsesc timp pentru a se pregăti și a pune bazele unei căsnicii solide, ne punem întrebarea: după ce se căsătoresc, vor avea timp spre a discuta despre ceea ce lipsește în relația lor pentru a fi fericiți pe deplin? Asta pentru că, prin sacramentul Căsătoriei, Domnul chiar ne dă toate pârghiile, tot ceea ce este nevoie pentru ca soții să fie fericiți. Oportunitățile de pregătire profundă pe care Biserica le oferă logodnicilor zilelor noastre sunt create pentru a-i ajuta să spună un "da" responsabil în ziua căsătoriei, pentru a-i ajuta să înțeleagă "visul lui Dumnezeu" despre familie.

Fiecare întâlnire cu logodnicii aduce cu sine o reflecție, o mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru oamenii pe care îi întâlnim, pentru ospitalitatea cu care sunt primiți, pentru darul care suntem unii pentru alții. Pentru darul de a fi o picătură de bine într-un ocean de necesități. Noi punem partea noastră, Dumnezeu face restul... Și, nu în ultimul rând, fiecare întâlnire devine o speranță că Dumnezeu suplinește toate lipsurile noastre.

Le dorim tinerilor care se căsătoresc să-și aducă aminte peste ani că Biserica - mamă și învățătoare - a dorit să le fie de ajutor, le-a întins mâna așa cum știe ea și cum poate mai bine și că-i așteaptă pe parcursul vieții de căsnicie, este bogată în așteptare ca semințele aruncate să rodească.

Mulțumim părintelui paroh pentru calda primire!

Maria Gherghel și Iuliana Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 iunie: Piatra Neamț: Un "da" responsabil


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat