Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Furtul relicvei lui don Bosco, salezienii: "Ne încredem în magistratură"

Așteptare, încredere, rugăciune: cu acest spirit Familia Saleziană înfruntă timpul de incertitudine ca urmare a furtului relicvei lui don Bosco din bazilica din Castelnuovo, în provincia Morialdo, care a avut loc vinerea trecută, 2 iunie 2017. "Astăzi nu există noutăți cu privire la investigații pentru a ajunge la autorul furtului relicvei lui don Bosco; ne încredem în magistratura care investighează peste tot", a declarat agenției saleziene de informație ANS vicarul rectorului major, părintele Francesco Cereda, după zile de tăcere pentru a nu compromite activitățile investigatorilor.

"Știrea despre furt - explică părintele - a avut rezonanță în toată lumea, ca exprimare a iubirii față de don Bosco. Aceasta este semnificația unei relicve a unui sfânt: să ofere un element vizibil și tangibil pentru a favoriza invocarea și imitarea sfântului. Așa este cu don Bosco, care continuă să fie iubit și invocat pentru tineri, în special cei mai nevoiași și săraci". Dorința vicarului rectorului major este ca relicva "să poată reveni în curând la locul său, la Colle Don Bosco, exact în locul unde însuși don Bosco s-a născut".

Furtul a avut loc în seara de 2 iunie 2017, la ora închiderii bazilicii când se terminase marele flux de pelerini care se înregistrează zilnic. Hoții au furat din peretele absidei urna care conține o parte din creierul sfântului fondator al salezienilor. Sunt luate în considerare diferite piste de către investigatori, inclusiv cea a satanismului.

Toată Biserica piemonteză s-a strâns imediat cu rugăciunea în jurul comunității saleziene din Castelnuovo. În zilele trecute, cu privire la caz a intervenit după aceea arhiepiscopul de Torino, monseniorul Cesare Nosiglia, care i-a îndemnat cu fermitate pe hoții relicvei "s-o restituie imediat, fără condiții, pentru ca să se poată închide această pagină dureroasă și să se continue cu demnitate să fie cinstită amintirea lui don Bosco în locul său natal".

(După Vatican Insider, 6 iunie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat